Ik verveel me
Boek

Ik verveel me ([2020])/ Aurélie Chien Chow Chine

Viktor is een eenhoorn. Zijn manen hebben alle kleuren van de regenboog. Vandaag verveelt Viktor zich en daarom worden zijn haren groen. Met een ademhalingsoefening om je verveling te verdrijven. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein, vierkant prentenboekje over Viktor, een gewone eenhoorn met een bijzondere eigenschap: de kleur van zijn manen geeft aan hoe hij zich voelt. Als hij zich gewoon voelt, hebben zijn manen alle kleuren van de regenboog, maar als hij bijvoorbeeld bang is kleuren zijn manen groen, is hij boos dan worden ze rood en zo krijgen ze bij elk gevoel een andere kleur. Vandaag voelt Victor zich niet zo heel goed. Hij heeft kasten vol met speelgoed, en toch verveelt hij zich. Met een begeleide ademhalingsoefening lukt het uiteindelijk om 'zijn verveelwolk weg te blazen'. Nu zit zijn hoofd weer vol verbeelding. Kinderen worden aangemoedigd deze oefening mee te doen. De tekst is eenvoudig en herkenbaar; de prenten in ecoline en aangezet met zwarte lijnen ondersteunen de tekst. Maakt deel uit van de reeks 'Wat Victor voelt' waarin inmiddels al acht delen verschenen waaronder 'Ik kan niet slapen'* en 'Ik ben verlegen'** (2019). Eenvoudige maar doeltreffende uitgave om met jonge kinderen over verveling te praten. Goed te gebruiken voor thuis, school en de naschoolse opvang. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403217857

Titel Ik verveel me
Auteur Aurélie Chien Chow Chine
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2020]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. -Omslag vermeldt: Met ademhalingsoefening om de verveling te verjagen - Vertaling van: Je me'ennuie. - Paris : Hachette Livre, (c)2020. - (Les émotions de Gaston)
ISBN 9789403217857
PPN 427819865
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verveling
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verveling

Relaties/Serie

Wat Viktor voelt
Boek

Wat Viktor voelt (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Aurélie Chien Chow Chine