Ik kan niet slapen
Boek

Ik kan niet slapen ([2020])/ Aurélie Chien Chow Chine

Viktor is een eenhoorn. Zijn manen hebben alle kleuren van de regenboog. Vanavond kan Viktor niet slapen en worden zijn haren paars. Met een ademhalingsoefening om in slaap te vallen. Klein vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein, vierkant prentenboekje over Viktor, een gewone eenhoorn met een bijzondere eigenschap: de kleur van zijn manen geeft aan hoe hij zich voelt. Als hij zich gewoon voelt, hebben zijn manen alle kleuren van de regenboog, maar als hij bijvoorbeeld bang is kleuren zijn manen groen, is hij boos dan worden ze rood en zo krijgen ze bij elk gevoel een andere kleur. Vanavond kan Viktor niet in slaap komen. Hij is moe, maar hij mist iets om in slaap te vallen. Zijn vader brengt hem zijn knuffel, en hij krijgt een glaasje water waardoor hij weer moet plassen. Met een begeleide ademhalingsoefening lukt het uiteindelijk om in slaap te komen. Kinderen worden aangemoedigd deze oefening mee te doen. De tekst is eenvoudig en herkenbaar; de prenten in ecoline en aangezet met zwarte lijnen ondersteunen de tekst. Maakt deel uit van de reeks 'Wat Victor voelt' waarin inmiddels al acht delen verschenen waaronder 'Ik verveel me'* en 'Ik ben verlegen'** (2019). Eenvoudige maar doeltreffende uitgave om met jonge kinderen over niet kunnen slapen te praten. Goed te gebruiken voor thuis. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403217840

Titel Ik kan niet slapen
Auteur Aurélie Chien Chow Chine
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2020]
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. -Omslag vermeldt: Met ademhalingsoefening om je slaap te vinden - Vertaling van: Je n'arrive pas à dormir . - Paris : Hachette Livre, (c)2019. - (Les émotions de Gaston)
ISBN 9789403217840
PPN 427819903
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slapen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Slapen

Relaties/Serie

Wat Viktor voelt
Boek

Wat Viktor voelt (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Aurélie Chien Chow Chine