Olifant op het feest
Boek

Olifant op het feest ([2020])/ Laurina de Visser en Linda Bikker

Muis is jarig en viert feest in het dierenbos. Olifant is er ook bij, maar genieten van het feest kan hij niet. Zijn vriendjes doen er van alles aan op hem op te vrolijken, maar niets helpt. Totdat Muis met Olifant praat over zijn tranen en verdriet. Prentenboek met kleurenillustraties in dunne lijntjes en toelichting over verlies en rouw. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muis is jarig en geeft een feest voor zijn vrienden. Ze zingen, dansen, lachen en springen - iedereen, behalve Olifant. Die zit verdrietig in een hoekje. Kikker geeft hem een cadeautje, Rat ruilt de rode ballon in voor een mooie groene, Konijn geeft zijn worteltaartje aan Olifant en Vos die alles weet van verdriet spreekt een aantal ingewikkelde woorden en zinnen... Maar: niets helpt! Olifant is en blijft verdrietig! Totdat Muis bij hem gaat zitten en hem vraagt 'over zijn tranen te praten'. Dat doet Olifant en al gauw is het verdriet weg en vieren ze samen (allemaal!) feest tot de zon ondergaat. Het verhaal is gebaseerd op de songtekst 'The elephant' van The Bowery. Informatief prentenboek met een, voor kleine én grote mensen, eenvoudig en tegelijkertijd herkenbaar verhaal, of het nu om Olifant, Muis of een van de andere dieren gaat. De vriendelijke en levendige gekleurde prenten in dunne lijntjes en met ecoline geven ruimte aan feest en verdriet. Met achterin 'inspiratie voor en waarom van het boek'; met ondersteunende uitspraak van Riet Fiddelaers-Jaspers. Deze mooie uitgave die kan ondersteunen in periodes van verlies en rouw is een aanrader voor elke collectie, o.a. op school. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026623745

Titel Olifant op het feest
Auteur Laurina de Visser
Secundaire auteur Linda Bikker
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Laurina de Visser, illustraties: Linda Bikker. - Ondertitel op omslag: Muis is jarig, maar Olifant is verdrietig en viert niet mee
ISBN 9789026623745
PPN 426289587
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verdriet
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Verdriet