Het ontstaan van de mensheid
Boek

Het ontstaan van de mensheid (2020)/ Yuval Noah Harari, David Vandermeulen, Daniel Casanave, ingekleurd door Claire Champion ; vertaald [uit het Engels] door Inge Pieters

Stripverhaal over de geschiedenis van de evolutionaire ontwikkeling van de mensheid vanaf de homo sapiens tot in de 21ste eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Verstripping van het boek 'Sapiens' (2014)* van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari, dat wereldwijd bekend is geraakt, ook in onze streken. De auteur schetst in grote lijnen maar niettemin genuanceerd de geschiedenis van de Homo Sapiens; hoe ons mensengeslacht zich ontwikkelde vanuit de primaten, hoe de Sapiens, terwijl andere mensensoorten verdwenen, erin slaagde een steeds groter gebied te koloniseren en machtiger te worden dan veel sterkere dieren zoals de sabeltandtijger en de mammoet. Aan de fysieke eigenschappen van de Sapiens kan het niet liggen - wij worden als weerloze schepsels geboren en hebben geen pantser of slagtanden. Volgens Harari hangt dit samen met twee eigenschappen: het vermogen om onderling te communiceren en onze verbeeldingskracht. In deze verstripping wordt de op zich niet eenvoudige materie op een speelse, humoristische en kristalheldere wijze behandeld door een aantal personages, waardoor de aandacht niet verslapt. Ingekleurd stripverhaal in komische stijl, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Veel tekst. Boeiend verhaal met actueel slot. Wordt vervolgd.

Specificaties

Nederlands | 9789400406391 | 245 pagina's

Titel Het ontstaan van de mensheid
Auteur Daniel Casanave
Secundaire auteur David Vandermeulen ; Yuval Noah Harari ; Claire Champion ; Inge Pieters
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Thomas Rap, 2020
Overige gegevens 245 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
ISBN 9789400406391
PPN 425871312
Rubriekscode 903
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Algemene geschiedenis; Stripverhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Algemene geschiedenis

Relaties/Serie

Sapiens
Boek

Sapiens (2020-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Daniel Casanave