Hoe overleef ik mijn relatie?
Boek

Hoe overleef ik mijn relatie? ([2020])/ Jörg Berger, vertaling [uit het Duits]: Carolijn Visschers

Tips en adviezen voor partnerrelaties. Met welke moeilijke kanten van iemand kan je leven en met welke absoluut niet. Deels vanuit een christelijke invalshoek.

Aanwezigheid

Recensie

Om je relatie te overleven, vind je in dit boek de nodige tips en adviezen. Het is geschreven door een Duitse psychotherapeut. Hij schreef ook drie andere boeken in de serie "Hoe overleef ik..."*. Het boek is verdeeld in een psychologisch en een spiritueel deel. In acht hoofdstukken komen verschillende gedragswijzen aan de orde. Elkaars vrijheid garanderen is om elkaars grenzen te bewaren. De kunst is om liefdevol invloed uit te oefenen. Elkaar kunnen corrigeren. Waar vraagt de een te veel van de ander, dat legt een te grote claim. Elkaars krachten verdelen en de macht. Geen intimidatie en kleineren. Elkaars onvolmaaktheid accepteren. Toon waardering. Ben niet te voorzichtig in vermijding en hechting. Laat toch de liefde sterker zijn dan de angst. Doe elkaar geen pijn door krenking en haatgevoelens. Maak conflicten minder zwaar. Tot zover vol goede adviezen en voorbeelden met illustraties. Dan komt het spirituele deel. Daar worden alle onderwerpen opnieuw besproken vanuit het geloofsstandpunt van God met teksten uit de bijbel voor de christenmens. Dat stelt het boek in een ander perspectief.

Specificaties

Nederlands | 9789043534246 | 188 pagina's

Titel Hoe overleef ik mijn relatie?
Auteur Jörg Berger
Secundaire auteur Carolijn Visschers
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 188 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Stacheln in der Partnerschaft : wie Sie ihre Liebe vor verletzungen schützen. - Marburg : Verlag der Francke-Buchhandlung GmbH, (c)2019
ISBN 9789043534246
PPN 426290712
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Relatieproblemen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Relatieproblemen