Ga je mee naar Yellowstone?
Boek

Ga je mee naar Yellowstone? een wereldreis langs nationale parken ([2020])/ Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski, vertaald [uit het Pools] door Greet Pauwelijn

Bison Kuba en zijn vrienden nemen je mee op wereldreis langs acht nationale parken. Met verhaal en uitgebreide informatie over o.a. planten en dieren, alles in stripvorm. Grote uitgave (38 cm) met kleurrijke ballonststrips en ook paginagrote kijkplaten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer bison Kuba een brief krijgt van zijn nicht Dakota, met een uitnodiging om haar in Yellowstone park op te zoeken, begint een schitterende reis langs acht verschillende nationale parken over de hele wereld. Voor in het grote rijk geïllustreerde boek (38 cm) staan ze op een globale wereldkaart en er is een plattegrond van elk park. Een beetje angstig om op reis te gaan, roept hij de hulp in van zijn vrienden. Samen reizen ze de hele wereld over en in Groenland vinden ze haar eindelijk. Als ze samen met haar naar Indonesië reizen, komen ze achter de echte reden van haar uitnodiging: ze heeft hun hulp nodig om haar vriendin Kiri te zoeken. Niet alleen dit verhaal wordt in stripvorm (ballonstrips) verteld, ook de informatiepagina's. In het notitieboek van Ula staan de in een park voorkomende planten en bloemen, in het boek zijn ze op ware grootte afgebeeld. Het gehele boek staat vol met ballonstrips in kleur en ook grote kijkplaten. Opvallend is het grote formaat van het boek waardoor het ook geschikt is voor een groepje kinderen. In alle verschillende nationale parken wordt er binnen verschillende vakgebieden informatie gegeven, van aardrijkskunde tot biologie. Voor veel kinderen is de stripvorm erg aantrekkelijk. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401466387 | 125 pagina's

Titel Ga je mee naar Yellowstone? : een wereldreis langs nationale parken
Auteur Aleksandra Mizielinska
Secundaire auteur Daniel Mizielinski ; Greet Pauwelijn
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: Któredy do Yellowstone? Dzika podróz po parkacj narodowych. - Warschau : Wydawnictwo Dwie Siostry, 2020
ISBN 9789401466387
PPN 429564856
Rubriekscode 570.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nationale parken ; Yellowstone (nationaal park) ; Manú (nationaal park) ; Groenland (nationaal park) ; Bialowieza (nationaal park) ; Namib-Naukluft (nationaal park) ; Jiuzhaigou (nationaal park) ; Komodo (nationaal park) ; Fiordland (nationaal park)
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Nationale parken