Het huis van mijn moeder
Boek

Het huis van mijn moeder roman (2020)/ Lynn Austin, vertaling [uit het Engels] door Roelof Posthuma

Een op het eerste gezicht succesvolle vrouw ontbreekt het maar aan een ding: een goede relatie met haar 15-jarige dochter.

Aanwezigheid

Recensie

Kathleen is op het eerste gezicht een succesvolle vrouw. Maar een ding breekt haar bij de handen af: de relatie met haar 15-jarige dochter Joëlle. Dat heeft alles te maken met Kathleens geschiedenis en met haar familie, waarmee ze alle contacten heeft verbroken. Een therapeut geeft moeder en dochter de opdracht zich te verdiepen in het verleden, om daarmee in het reine te komen. In elk van de negen gedeelten waarin het boek is onderverdeeld staan een of twee vrouwen van verschillende generaties uit de familie centraal. Langzamerhand ontstaat er begrip voor het vreemde gedrag van Eleanor, de moeder van Kathleen. Duidelijk wordt, dat het maken van verkeerde keuzes consequenties heeft voor de persoon zelf en zijn of haar nageslacht. De roman doet denken aan het succesvolle 'Eva's dochters' van dezelfde auteur. Het christelijk geloof speelt een rol, maar niet in die zin dat het boek alleen voor christelijke lezers aantrekkelijk is. Een sfeervolle familieroman die de aandacht tot het einde toe vasthoudt, voor een breed vrouwelijk publiek. Paperback, kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029730488 | 446 pagina's

Titel Het huis van mijn moeder : roman
Auteur Lynn Austin
Secundaire auteur Roelof Posthuma
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2020
Overige gegevens 446 pagina's - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Vier generaties, vier vrouwen - elk op zoek naar een beter betaan dan dat van hun moeder. - Oorspronkelijke uitgave: Kampen : Voorhoeve, (c)2005 - Vertaling van: All she ever wanted. - Bloomington : Bethany House Publishers, (c)2005
ISBN 9789029730488
PPN 427681189
Genre familieroman - protestants milieu
Thematrefwoord Moeder-dochter relatie
Taal Nederlands