Snoer de krokodil zijn bek
Boek

Snoer de krokodil zijn bek ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders ([2020])/ Marlene Hanssen, redactie: Manon Müller, Expertboek ; illustraties: Iwona Harmsen ; foto's: Elsje van Dyk

Zelfhulpboek gericht op meer zelfinzicht en zelfvertrouwen en op het uitschakelen van ons reptielenbrein dat tegen iedere verandering is.

Aanwezigheid

Recensie

De stress- en burn-outcoach Marlene Hanssen (1955) streeft via dit zelfhulpboek naar meer zelfinzicht en zelfvertrouwen, voor jezelf leren opkomen en zelfbewust je eigen droom waarmaken. Deze boeiende, toegankelijke, geïllustreerde publicatie overstijgt vele gelijksoortige werken door te wijzen op de werking van onze hersenen, met name op het reptielenbrein (Kroko genoemd), het evolutionair gezien oudste deeltje van het brein. Dit laat ons in principe bang zijn voor iedere verandering, reageert alleen instinctief en automatisch en is uitsluitend gericht op overleven. Het belemmert de mens zijn ware aard te ontdekken, daarnaar te handelen en echt gelukkig te zijn. Hanssen geeft iedereen die de invloed van het brein op het gedrag beter wil begrijpen vele inspirerende voorbeelden, adviezen, leuke oefeningen, vele praktijkverhalen, suggesties, opdrachten, vragen, literatuur en websites per hoofdstuk (helaas geen datering bij alle artikelen) en meditaties (te beluisteren via de telefoon). De opdracht is: men moet zijn eigen weg volgen en die krokodil geen kans geven.

Specificaties

Nederlands | 9789493187320 | 155 pagina's

Titel Snoer de krokodil zijn bek : ontdek hoe jouw brein je voor de gek houdt, lach erom en doe het anders
Auteur Marlene Hanssen
Secundaire auteur Manon Müller ; Iwona Harmsen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Breda] : Expertboek, [2020]
Overige gegevens 155 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493187320
PPN 428350496
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfvertrouwen; Zelfhulp
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfvertrouwen