Het dagboek van Nurdius Maximus
Boek

Het dagboek van Nurdius Maximus (2019)/ Tim Collins, vertaling [uit het Engels]: Reggie Naus ; illustraties: Andrew Pinder

Nurdius (12, ik-persoon) wil dolgraag een Romeinse held worden. Maar dat lukt niet zo goed. Dan hoort hij per ongeluk van de moordplannen op Julius Caesar. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Komisch dagboek van de 12-jarige Nurdius (ik-persoon) die in de tijd van Julius Caesar in Rome het hoofd moet weten te bieden aan zijn vader die hem steeds met zijn veel sterkere broer vergelijkt, zijn zeer bijgelovige moeder, de uitermate saaie leraar Lucius, zijn vadsige vechtleraar Stevigus en zijn zogenaamde vrienden Cornelius, Gaius en Flavia. Nurdius wil dolgraag een meedogenloze Romeinse held worden, maar ziet elke poging daartoe gedwarsboomd door zijn omgeving of door zijn eigen onhandigheid. Gelardeerd met veel stripachtige zwart-witillustraties worden alle mislukkingen breed uitgemeten. Geschreven met een vloed aan melige en vooral voor pre-pubers aantrekkelijke grappen is dit het begin van een serie* op een markt die is aangeboord met het verschijnen van het eerste deel van 'Het leven van een loser'. Afgezien van de tijd waarin het speelt, lijkt dit dagboek hier in veel opzichten sterk op. Terloops krijgt de lezer enige kennis van de Romeinse samenleving mee, inclusief allerlei wreedheden daarvan. Ook geschikt voor moeilijk lezende kinderen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021671574 | 191 pagina's

Titel Het dagboek van Nurdius Maximus
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Reggie Naus ; Andrew Pinder
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2019
Overige gegevens 191 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Diary of Dorkius Maximus. - London : Buster Books, 2013
ISBN 9789021671574
PPN 428607837
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid ; Dagboeken
Taal Nederlands