De oorlogen van de Clans
Boek

De oorlogen van de Clans ([2020])/ Erin Hunter, vertaald [uit het Engels] door Ans van der Graaff

Lees van alles over de aanvals- en gevechtstechnieken van de verschillende Clans van de Warrior Cats. Ook vertellen een aantal katten over de belangrijkste veldslagen in hun geschiedenis. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een kijkje achter de schermen van de bekende Warrior Cats-verhalen waarin wordt ingezoomd op clanoorlogen en oorlogsvoering. In het bloed van de Warrior Cats zit vuur en zolang er vuur is zullen de clans met elkaar in strijd zijn en vechten. De clans kennen vechtstrategieën met typische ingrediënten van land, lucht, water, wind en nacht. De slagvelden worden belicht, er wordt verhaald over beroemde gevechten (bijzonder is het verhaal van Grijsstreep die alle clans eensgezind achter zich kreeg bij het gevecht tegen de vossen), er wordt verteld over hoogtepunten in de strijd. Een heerlijk boek voor fans van de krijgskatten dat als stand-alone uitgave tegelijk informeert en heerlijk wegleest. De uitgave, oorspronkelijk Engelstalig, dateert van 2010. Het is nu - op prima wijze - vertaald in het Nederlands, waardoor het lezen ook een nostalgische reis wordt langs avonturen met oude herkenningsbeelden. Mooi vormgegeven, gebonden boek met gouden details en glanzende details op het omslag en met zwart-wit geïllustreerde pagina's, met o.a. prachtige potloodschetsen van kattentaferelen. Mooie aanvulling op de Warrior-reeks. Een vergelijkbare uitgave is 'De wereld van de Clans'* (2019). Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247604 | 209 pagina's

Titel De oorlogen van de Clans
Uniforme titel Gids voor krijgskatten
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Ans van der Graaff
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Fantoom, [2020]
Overige gegevens 209 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Gids voor krijgskatten - Vertaling van: Battles of the Clans. - Working Partners Limited, (c)2010
ISBN 9789059247604
PPN 426542215
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Warrior cats
Boek

Warrior cats (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Erin Hunter