Komt dat zien
Boek

Komt dat zien (2020)/ Martin Klein, Manuela Olten, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Teun, Niels en Frits gaan voetbal spelen tegen drie andere jongens. Maar ze hebben geen kans. Dan spreken ze af om voetbal te spelen met kunstjes. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Teun is erg goed in het doen van 'truuks' (waarmee uiteraard trucs worden bedoeld). Met zijn tol haalt hij in de kamer hele kunsten uit. Zijn moeder vindt het maar niks en is bang dat haar spullen sneuvelen. Zijn vrienden Frits en Niels zijn ook dol op truuks, Frits op zijn eenwieler en Niels jongleert. Wanneer ze op een trapveldje oefenen en worden uitgedaagd door drie hele goede voetballers een partijtje te spelen, doen ze mee op één voorwaarde: in de tweede helft doen ze truuks. Na de eerste helft is het 6-0 voor de voetballers. Maar in de tweede helft, wanneer er truuks mogen worden gebruikt, wordt het gelijk: 6-6. Ze besluiten dat beide teams even goed zijn en dat samen spelen veel leuker is. Leuk eerste leesboekje uit de serie 'Ankertjes' op AVI-E3, met voornamelijk eenlettergrepige woorden, waarin het samenspelen wordt gepromoot. Ook het gegeven wie niet sterk is moet slim zijn, is goed uitgewerkt. Het verhaal is verlevendigd met vrolijke kleurrijke illustraties die het verhaal versterken. Vereenvoudigde, herschreven uitgave van 'Voetbal met kunstjes' (2016), toen op niveau AVI-E4 in de reeks 'Vaantjes', zowel met als zonder meeluister-cd. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523080 | 41 pagina's

Titel Komt dat zien
Auteur Martin Klein
Secundaire auteur Manuela Olten ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 41 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Auteur: Martin Klein, illustraties: Manuela Olten - Vertaling van: Theo und der Fußballzirkus. - München : Tulipan Verlach GmbH, (c)2012 - Oorspronkelijke titel: Voetbal met kunstjes. - 2016. - (Vaantjes)
ISBN 9789463523080
PPN 426289390
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Jongleren ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vaantjes
Boek

Vaantjes (2015-...)

vol.
Uitgeleend