Vlug vlug vlug!
Boek

Vlug vlug vlug! ([2020])/ tekst en illustraties Clotilde Perrin, vertaling [uit het Frans] Jeroen Hoogerwerf

Een jongetje (ik-persoon) springt uit bed en haast zich dwars door de stad, in de hoogste versnelling. Toch komt hij net te laat voor het vertrek van de straaljager. Dan heeft hij ineens alle tijd om rustig om zich heen te kijken en te genieten. Opvallend oblong prentenboek met paginagrote tekeningen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is zes uur. De wekker rinkelt. De naamloze ik-persoon springt uit bed, stormt even later het huis uit en racet naar zijn vrienden om samen de bus, de boot en de straaljager te halen. Helaas mist de ik-persoon het vliegtuig. De tekst is in de eerste helft van het verhaal beperkt tot vrijwel één langgerekte zin zonder hoofdlettergebruik. Dit geeft het jachtige gevoel goed weer. In de tweede helft - als langzaamaan het devies is - dwarrelen losse woorden of korte zinsneden over de bladzijden. Het is een opsomming van wat je allemaal niet ziet als je vanwege gejaagdheid niet om je heen kijkt: de kronkelende regenworm, een muntstuk op de grond, oneindige stilte, rijpe kersen en de bananenschil. De ingekleurde pentekeningen zijn eenvoudig, maar aansprekend. De natuur is wat vager getekend en met deels andere materialen gemaakt (o.a. krijt en kleurpotlood). De Franse herkomst is merkbaar in enkele opschriften in de illustraties. Het opvallendst aan dit boek is het heel smalle en langgerekte formaat (oblong). Een prentenboek met een duidelijk pleidooi om te onthaasten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740787

Titel Vlug vlug vlug!
Auteur Clotilde Perrin
Secundaire auteur Jeroen Hoogerwerf
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Levendig Uitgever, [2020]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 × 33 cm
Annotatie Omslag vermeldt: En als we nou samen van langzaam genoten?! - Vertaling van: Vite vite vite! - Voisins-le-Bretonneux : Rue du monde, (c)2019
ISBN 9789491740787
PPN 426440811
Thematrefwoord Tijd ; Stadsleven ; Natuur ; Mindfulness
Taal Nederlands