Beste basics
Boek

Beste basics dé little black dress en 14 andere bestsellers uit onze collectie ([2020])/ La Maison Victor, eindredactie: Inez Falleyn ; illustraties: Livina Stockmans

Werkbeschrijvingen en patronen voor vijftien tijdloze basics: jurken, blouses, T-shirts, sweater, broeken, rokken en een jas uit de collectie van La Maison Victor.

Recensie

Tijdloze basispatronen voor volwassenen uit de collectie van La Maison Victor, een eigentijds naaiplatform voor zelfmaakmode. Zelf kleding maken is in deze tijd geen slechte keuze. De inleiding bevat een maattabel en een stappenplan; uitleg over zaken vóór je gaat beginnen. Dit gaat dan om o.a. stofkeuze, benodigdheden en hoe aanduidingen te lezen. Bij elk van de 15 patronen staat met een of meerdere bolletjes de moeilijkheidsgraad aangeduid. De ontwerpen zijn 4 jurken, 3 T-shirts, 1 sweater, 2 bloesjes, 2 broeken, 2 rokken en 1 jas. Elk patroon begint met een aantal foto's en een tekening. Aangegeven worden de benodigdheden voor de maten 34 tot 56, inclusief type stof, ritsen, knopen etc. Duidelijke uitleg hoe de naadwaarde is, hoe patroondelen op de stof te leggen en te knippen. De werkbeschrijving mét illustraties bevat duidelijke instructies met de aanbevolen volgorde. Tussendoor enkele kledingadviezen voor veelvoorkomende probleemgebieden (buik, borsten, heupen). Door een andere stof te kiezen bij een patroon zijn er legio mogelijkheden. Bevat 5 dubbelzijdige patroonvellen met patronen op ware grootte. Een inspirerend boek om zelf aan de slag te gaan, voor zowel beginnende als ervaren naaisters.

Specificaties

Nederlands | 9789401470162 | 187 pagina's

Titel Beste basics : dé little black dress en 14 andere bestsellers uit onze collectie
Instelling La Maison Victor
Secundaire auteur Inez Falleyn ; Livina Stockmans
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 187 pagina's - illustraties - 26 cm - 5 patroonbladen
Annotatie Uitgave in samenwerking met Roularta Media Group - Omslag vermeldt: met patronen van maat 30 tot 56
ISBN 9789401470162
PPN 430210523
Rubriekscode 625.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jurken; Naaipatronen ; T-shirts; Naaipatronen ; Overhemden; Naaipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Naaien