Nalatenschap
Boek

Nalatenschap een Joodse immigrantenfamilie en de Britse Droom ([2020])/ Thomas Harding, vertaald [uit het Engels] door Auke Leistra

Aan het begin van de negentiende eeuw vestigd een Joodse familie uit Oost-Europa zich in London en begint het bedrijf Lyons.Geschiedenis van een joodse familie die zich aan het begin van de negentiende eeuw in Engeland vestigde en daar een succesvolle onderneming begon.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is journalist en schrijver en heeft zich verdiept in zijn eigen stamboom. In dit fraai geïllustreerde boek (in kleur en zwart-wit) beschrijft hij de geschiedenis van zijn voorouders die ruim 175 jaar geleden de pogroms ontvluchtten uit hun eigen Oost-Europese land en op zoek gingen naar een land waar ze in vrijheid konden leven. Aan de hand van analyses van archiefstukken, interviews met nazaten van zijn (over)grootouders en overige belanghebbenden schetst hij een beeld van het reilen en zeilen van zijn familie van het moment dat ze vertrokken uit Oost-Europa tot het heden. De lezer beleeft de hoogte- en dieptepunten van zijn familie op een intieme wijze. Het boek is ingedeeld in vijf delen die elk een of twee sleutelfiguren volgen op een chronologische wijze. Elk familielid droeg op eigen wijze bij aan de uitbouw van het cateringimperium. Uit het niets werd iets gecreëerd, waarna alles weer in verval raakte. Dit is een verhaal van durf, ambitie, antisemitisme, drama en emotie die de tijdsgeest op een indrukwekkende wijze kenschetst. Het nalatenschap van een joodse familie op zoek naar hun Britse droom.

Specificaties

Nederlands | 9789029540919 | 592 pagina's

Titel Nalatenschap : een Joodse immigrantenfamilie en de Britse Droom
Auteur Thomas Harding
Secundaire auteur Auke Leistra
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2020]
Overige gegevens 592 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Legacy. - London : William Heinemann, (c)2019
ISBN 9789029540919
PPN 427902215
Rubriekscode Groot-Brittannië 944.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Joden; Groot-Brittannië; Verhalen ; J. Lyons & Company; Geschiedenis
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Joden