Ik, jij, wij
Boek

Ik, jij, wij samenleven met jezelf en anderen (september 2020)/ Vittorio Lingiardi, vertaling [uit het Italiaans] door Rianne Aarts en Dorette Zwaans

Beschrijving van technieken om jezelf beter te doorgronden, om vervolgens beter in harmonie met de samenleving waar je deel van uitmaakt te kunnen leven.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, Vittorio Lingiardi (1960), heeft zich gespecialiseerd in alle facetten van de psychoanalyse van de mens. Aan de hand van uitgebreide literatuurstudies, analyses vanuit zijn eigen ervaringen en door het duiden van specifieke cases uit de praktijk, krijgt de lezer technieken geleerd om jezelf, je eigen identiteit, beter te doorgronden, om vervolgens beter in harmonie met de samenleving waar je deel van uitmaakt te kunnen leven. De auteur bekijkt de mens vanuit het ik-, jij- en wij-perspectief, met elk hun eigen behoeften en verwachtingen. Hoe kun je daar een samenhangend geheel van maken? Hoe kun je je eigen identiteit herontdekken? Deze en andere vragen worden besproken. De auteur verwijst naar onderzoek en opvattingen van wetenschappers, maar ook naar voorbeelden uit film en literatuur en doet daarmee een beroep op een brede belangstelling bij de lezer en enige affiniteit met dit vakgebied.

Specificaties

Nederlands | 9789083067698 | 176 pagina's

Titel Ik, jij, wij : samenleven met jezelf en anderen
Auteur Vittorio Lingiardi
Secundaire auteur Rianne Aarts ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : IJ, september 2020
Overige gegevens 176 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Io, tu, noi. - Utet Libri, (c)2019
ISBN 9789083067698
PPN 427269520
Rubriekscode 414.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychoanalyse
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychoanalyse