Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De magische school Bakkerij Bliss
Boek

De magische school Bakkerij Bliss ([2020])/ Kathryn Littlewood, met illustraties van Wouter Tulp ; vertaling [uit het Engels]: Annemarie de Vries

Roos (13) gaat met haar nieuwe vriendin Nevika naar de exclusieve magische bakschool in Zwitserland. Ze zullen met andere jonge bakkers strijden om een stageplaats bij een magische grootmeesterbakker. Dan verschijnen mysterieuze magische recepten op de schoolmuren, die niet zonder gevaar blijken te zijn. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Roos Bliss gaat met haar nieuwe vriendin Nevika, bekend uit het vorige, zevende deel 'De magische strijd van Bakkerij Bliss'*, naar de exclusieve magische bakschool in Zwitserland, om met andere jonge bakkers van over de hele wereld te strijden voor een stageplaats bij een magische grootmeesterbakker. Hier gebeuren vreemde dingen. Na het proeven van een baksel van Lucy, een kamergenootje van Roos, worden mysterieuze recepten op de schoolmuren zichtbaar voor Roos, Nevika en Lucy. Roos ontmoet bovendien drie geesten. Als Lucy tijdens de wedstrijd stiekem gebruik maakt van een magisch muurrecept, krimpt ze tot baby-formaat. Voor Roos een uitdaging om Lucy te redden en het probleem van de geesten op te lossen. Elk getiteld hoofdstuk begint met een kleine zwart-witte potloodtekening. Vlot lezend fantasieverhaal met veel actie, humor en grappige personages, verteld vanuit het perspectief van Roos. Dit achtste deel (met open einde) uit de Bakkerij Bliss-serie is zelfstandig te lezen, omdat het een afgerond avontuur bevat, maar komt beter tot zijn recht met voorkennis van voorgaande delen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000374502 | 300 pagina's

Titel De magische school Bakkerij Bliss
Auteur Kathryn Littlewood
Secundaire auteur Wouter Tulp ; Annemarie de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2020]
Overige gegevens 300 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The magic school. - The Inkhouse, (c)2019. - (A Bliss novel)
ISBN 9789000374502
PPN 427629500
Genre sprookjes
Thematrefwoord Bakkers ; Magie ; Wedstrijden
Taal Nederlands