Voorbij het Wederwoud
Boek

Voorbij het Wederwoud (september 2020)/ Valentijn Ringelberg, illustraties binnenwerk: Thomas Philip Acid ; redactie: Chinouk Thijssen, Iris ten Broeke

De jonge Elfyn Phaun (ik-persoon) woont in het Wederwoud in Vha'Rymn. Phaun is met school gestopt om voor haar ernstig zieke zus Celi te zorgen. Als de vrouw van Celi, de beroemde kapitein Noova, terugkeert met de Compagnie van koning Foohr, hoort Phaun over een Vhei die haar zus misschien kan genezen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Debuut van een jonge Nederlandse auteur, die in dit kloeke, weldoordachte eerste deel van wat wordt aangekondigd als de reeks 'De Raad van Vha'Rymn', het verhaal vertelt van Vha'Rhymn, een mysterieus eiland, waar een geheimzinnige raad het wel en wee van de drie volken die er wonen met harde hand tracht te bestieren. De jonge Elfyn Phaun (ik-persoon), door anderen gezien als brenger van moed en licht, zorgt al jaren voor haar ernstig zieke oudere zus Céli. Omdat het er steeds meer op lijkt dat Céli haar leven los zal moeten laten, daarin gesteund door haar vrouw, kapitein Novaa, verlaat Phaun het Wederwoud en gaat op zoek naar redding: zij moet en zal de Vhei vinden waarover wordt gesproken, die haar zus wellicht kan genezen. Een vlot verteld verhaal, met een goede compositie, mooi van taal, waarin niets lijkt wat het is en vriendschappen kunnen veranderen in vijandschappen en waarin het de vraag is of de Raad en de koning (en zijn vertegenwoordigers) het goed met de mensen in Vha'Rhymn voor hebben. Stevige uitgave voor liefhebbers van fantasy voor young adults. Op de schutbladen een getekende plattegrond van Vha'Rymn. Het verhaal is niet afgerond maar eindigt met een cliffhanger. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463967273 | 239 pagina's

Titel Voorbij het Wederwoud
Auteur Valentijn Ringelberg
Secundaire auteur Thomas Philip Acid ; Chinouk Thijssen ; Iris ten Broeke
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Borgerhout : Hamley Books, september 2020
Overige gegevens 239 pagina's - kaarten - 23 cm
Annotatie Op omslag: Young adult
ISBN 9789463967273
PPN 429927053
Genre science-fiction
Thematrefwoord Zussen ; Fantasiewezens ; Lesbische vrouwen ; Dood ; Queesten
Taal Nederlands