Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De legende ontwaakt
Boek

De legende ontwaakt ([2020])/ Helena Dahlgren, vertaling [uit het Engels] en bewerking: Gertrud Jetten

Samen met hun paarden beginnen de Soul Riders, vier meiden die over magische krachten beschikken door de bijzonder band met hun paarden, aan een gevaarlijke reis. Ze moeten het Lichtceremonieboek bemachtigen, dat wordt bewaakt door de heks Pi. Verhaal gebaseerd op de game Start Stable. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Soul Riders zijn vier meisjes die over magische krachten beschikken doordat ze een speciale band hebben met hun paard. Op het eiland Jorvik nemen ze het op tegen de Dark Riders onder leiding van de mysterieuze meneer Sands. Dit tweede deel van de trilogie begint waar het eerste deel, 'Het eiland van de paarden'*, eindigde. Lisa (15) zoekt haar geliefde paard Starshine dat gestolen is. Ook de drie andere meisjes - Anne, Linda en Alex - zijn bezig met een missie. Gescheiden van elkaar, waardoor het verhaal aanvankelijk nogal saai is. Pas over de helft, wanneer de meisjes elkaar ontmoeten op de Geheime Steenkring en er meer dialoog is, krijgt het verhaal vaart en spanning. De meisjes moeten het Lichtceremonieboek bemachtigen, dat bewaard wordt door de heks Pi, ooit een bondgenoot. De serie 'Soul Riders' sluit aan bij de populaire online game 'Star Stable', waarin de spelers digitale paarden verzorgen en opdrachten uitvoeren. De boeken hebben een toegankelijke bladspiegel met korte, overzichtelijke alinea's. Het taalgebruik is eenvoudig. Op de schutbladen een gedetailleerde landkaart van Zuidwest Jorvik. Aantrekkelijk omslag met een illustratie van nachtelijke tocht van de vier vriendinnen op hun paarden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020624076 | 283 pagina's

Titel De legende ontwaakt
Uniforme titel Star Stable
Auteur Helena Dahlgren
Secundaire auteur Gertrud Jetten
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 283 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Star Stable - Vertaling van: Soul Riders: Jorvik Calling. - Stockholm : Bonnier Carlsen Bokförlag, (c)2020. - (The legend awakens)
ISBN 9789020624076
PPN 427844363
Genre paarden/pony's - sprookjes
Thematrefwoord paarden ; Eenoudergezin ; Magie ; Zoektochten ; Computerspelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Soul Riders
Boek

Soul Riders (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
Helena Dahlgren