Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Jacht op het spook
Boek

Jacht op het spook (2020)/ geschreven door Jimmy Gownley & illustraties Jay P. Fosgitt, vertaling [uit het Engels]: Bianca Franzen ; hoofdredactie: Joan Lommen ; projectredactie: Simone Ruitenbeek ; redactie: Mariëlle Heemskerk, Jana van de Hoek, Jetty Koster (chef) ; technische bewerking: Gidy Blom; aan deze editie werkten mee: Else Pool

Donald Duck voelt zich helemaal thuis op de Doink-school, zeker nu zijn vriendin Dolly bij hem in de klas zit. Dan gebeuren er vreemde dingen op school. Het lijkt te spoken. Verhaal met veel tekeningen en korte stripjes in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Donald Duck zit op de DOINK-school, het Duckstad Onderwijs Instituut voor Natuur en Kennis. Donald ziet akelige ogen in een kast in het planetarium, er verdwijnen groenten uit de kas en 's nachts sluipt iemand rond. Daarmee is de rode draad van het verhaal omschreven: de jacht op een vermaledijd spook. Verder waaiert het verhaal alle kanten op: over Ducktube-sterren Ben en Bill, een interactief COOL-lokaal en de Best Goede Klusjesmannen. De verteller verwoordt het op pagina 181 juist: 'Ik moet eerlijk zeggen, ik weet ook niet meer waar dit verhaal over gaat'. Het leesboek heeft een speelse lay-out waarin tekst afgewisseld wordt met kleurrijke illustraties, ballonstripjes en waarin met lettertypes, lettergrootte en kleur gespeeld wordt. De zwart gedrukte tekst hoort bij de nadrukkelijk aanwezige verteller, de dialogen zijn in kleur gedrukt. Het lettertype is klein. Meer dan luchtig vermaak biedt het niet, maar het kan kinderen die niet snel een leesboek zal oppakken zeker een leeszetje in de rug geven vanwege de bekendheid. Tweede boek in de serie 'Club Donald Duck: De (on)wijze avonturen van een pechvogel', na 'Nieuwe vrienden'*. Stevig gebonden uitgave op dik papier. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463054799 | 219 pagina's

Titel Jacht op het spook
Auteur Jay P. Fosgitt
Instelling /Walt Disney Company, The
Secundaire auteur Jimmy Gownley ; Bianca Franzen ; Joan Lommen ; Gidy Blom ; Else Pool
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hoofddorp : een uitgave van DPG Media Magazines B.V., 2020 - Utrecht : distributie voor Nederland: Aldipress BV
Overige gegevens 219 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)2020 Disney
ISBN 9789463054799
PPN 42522676X
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Spoken ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Club Donald Duck
Boek

Club Donald Duck de (on)wijze avonturen van een pechvogel (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend