Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Koning Willem-Alexander
Boek

Koning Willem-Alexander ([2020])/ Silke Polhuijs, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Vincent Jannink/ANP, Robin Utrecht/ANP, Peter Dejong-Pool/Getty Images, Capital Photos/ANP, ANP, Jean Catuffe/Getty Images, Benelux Press/ANP, Mark Cuthbert/Getty Images, Bart Maat/ANP, Pedro Gomes/Getty Images

In 2013 werd Willem-Alexander koning van Nederland. Lees van alles over zijn jeugd, zijn familie, zijn leven en zijn werk als koning. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat er met Willem-Alexander na 116 jaar eindelijk weer eens een prins geboren werd in Nederland? En dat troonopvolger zijn leuk én niet leuk kan zijn? Dat hij van sporten, juichen voor anderen en vliegen houdt? Dat hij samen met Maxima drie dochters heeft? En hij wel zo'n tweeduizend handtekeningen per jaar moet zetten? Dit en meer lees en zie je in dit handzame deeltje uit de reeks 'Junior Informatie'* voor het Documentatiecentrum. Heden en verleden komen aan de orde via heldere, feitelijke tekstblokken en met behulp van enkele zwart-witfoto's uit het archief, in woord en beeld van inhuldiging en eedaflegging, met persfoto's zoals die de laatste jaren worden gemaakt. Lusten en lasten van het koningschap komen aan de orde, zowel als het gaat om eigen gevoelens (troonopvolger zijn, de dood van een broer) als om gedeelde gevoelens (de nabestaanden van MH17 troosten). Met achterin trefwoordenlijst, verwijzingen, colofon en bronvermelding. Echt boek voor het basisonderwijs, handig bij o.a. het maken van werkstuk of spreekbeurt. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417457 | 23 pagina's

Titel Koning Willem-Alexander
Auteur Silke Polhuijs
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463417457
PPN 427496209
Rubriekscode 936.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Willem-Alexander (koning der Nederlanden)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Willem-Alexander

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 100
Uitgeleend