Strand en duin
Boek

Strand en duin ([2020])/ Ingrid Nijkamp, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's Alamy/Imageselect, Picture Alliance/Lineair, Rico Ködder/HH, Jan van den Broeke/Rijkswaterstaat, Frans Lemmens/HH, Ron Poot/Buiten-Beeld, Age Fotostock, Shutterstock, Sabine Joosten/HH ; tekeningen UVA-Kaartenmakers, Peter FitzVerploegh

Ga je ook wel eens naar het strand en de duinen? Het is leuk om er te spelen. Maar waarom zijn de duinen belangrijk zijjn voor de bescherming van ons land en ons drinkwater? En hoe zit het eigenlijk met eb en vloed? Met kleurenfoto's en een landkaartje. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welk kind wil niet graag naar de duinen en het strand om er lekker te zwemmen, vliegeren of zandkastelen te bouwen? In zeven hoofdstukken van twee of drie bladzijden elk wordt aandacht besteed aan o.a. de getijden, het ontstaan van de duinen, de bescherming tegen de zee, het onderhoud door Rijkswaterstaat en het belang van de duinen voor ons drinkwater. Ook vervuiling van de kust komt even aan bod. Voorin staat een duidelijk kaartje van Nederland met de duingebieden. De korte teksten, die in korte alinea's met titelkopje staan, zijn prettig leesbaar en goed afgestemd op de doelgroep. ln elk hoofdstuk is een kleurenfoto en soms een tekening opgenomen, voorzien van een bijschrift. Tussendoor staat soms een tip of weetje in een blauwgekleurd kader. Deel uit de serie 'Junior informatie'* voor het Documentatiecentrum; sinds ruim een jaar verschijnen de deeltjes in hardcover en in een iets groter formaat met meer ruimte voor het beeld. Achterin staat een woordenlijst, waarin de woorden goed en duidelijk worden uitgelegd. Bevat ook tips voor een drietal boeken en een website. Geschikt ter kennismaking met deze voor Nederland belangrijke natuurgebieden, voor groep 5 t/m 7, vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417433 | 23 pagina's

Titel Strand en duin
Auteur Ingrid Nijkamp
Instelling /UvA-Kaartenmakers , Castricum
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 23 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463417433
PPN 427496187
Rubriekscode 570.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Duinen ; Strand
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Duinen

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 98
Uitgeleend