Gerechtigheid
Dwarsligger

Gerechtigheid ([2020])/ Stieg Larsson, vertaald uit het Zweeds door Tineke Jorissen-Wedzinga

Nadat de mooie en intelligente Lisbeth Salander een aanslag heeft overleefd, poogt journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium alle aanklachten tegen haar te weerleggen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit derde deel is het meest omvangrijke deel van de 'Millennium'-trilogie, een gecompliceerde compositie van diverse vormen van misdaad, overheidsbemoeienis, de soms uiterst ingewikkelde omgangsvormen der geslachten en de licht- en schaduwzijdes van de mens. Centrale figuur is opnieuw de mooie, intelligente en getatoeëerde computerwijsneus Lisbeth Salander, die een aanslag overleeft (deel 2) en door de medici weer wordt opgelapt. De journalist Mikael Blomkvist van het blad 'Millennium' beweegt zich door het zware weer van samenzweringen, bedrog en vervalsingen om alle aanklachten tegen haar te weerleggen. De uitweidende schrijfstijl, de grote hoeveelheid personages en het minder inspirerende eerste deel van het boek maken het de lezer niet gemakkelijk om de rode draad te blijven volgen. Uiteindelijk word je beloond door een stijgende spanning binnen een boeiende entourage. Wordt voorafgegaan door 'Mannen die vrouwen haten'* en 'De vrouw die met vuur speelde'*. Kleine druk. Zowel in Zweden als de VS verfilmd.

Specificaties

Nederlands | 9789049808099 | 1273 pagina's

Titel Gerechtigheid
Auteur Stieg Larsson
Secundaire auteur Tineke Jorissen-Wedzinga
Type materiaal Dwarsligger
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [2020]
Overige gegevens 1273 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Signatuur - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Signatuur, 2008 - Vertaling van: Luftslottet som sprängdes. - Stockholm : Norstedt, 2006. - (Millennium ; 3)
ISBN 9789049808099
PPN 428345514
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Millennium
Boek

Millennium (2006-...)

vol. 3
Uitgeleend
Stieg Larsson