Drie wensen
Boek

Drie wensen ([2020])/ Liane Moriarty, vertaling [uit het Engels] Anna Livestro

Een Australische vrouwelijke drieling van 33 jaar heeft zeer verschillende levensinstellingen en maakt in een jaar meer mee dan hen lief is.

Aanwezigheid

Recensie

Een jaar uit het leven van een 33-jarige vrouwelijke drieling uit Australië. Het verhaal begint in een restaurant waar anonieme bezoekers beschrijven hoe een verjaardagsfeestje van de drie vrouwen abrupt eindigt als een van hen de zwangere van het drietal in haar buik prikt met een fonduevork. Wie dat was, ontdekt de lezer pas later in het verhaal dat beschrijft wat er aan voorafging. De drieling Lyn, Cat en Gemma hebben zeer uiteenlopende karakters en levens. Zakenvrouw, organisatiewonder en perfecte moeder en echtgenote Lyn heeft stiekem paniekaanvallen. De dromerige Gemma die door leven, banen en relaties heen fladdert, heeft bindingsangst. Spil van het drietal is de emotionele en felle Cat, die zo graag kinderen wil, en haar echtgenoot de deur uitgooit als hij haar een onenightstand opbiecht. Vrolijk, vlot, levendig geschreven chicklit verhaal over (familie)relaties, onderlinge wedijver, genegenheid en ruzies, vol humor en met pittige dialogen. Geschreven vanuit het wisselend perspectief van de drieling (plus flashbacks naar hun jeugd), afgewisseld met mailtjes van de drie aan elkaar, en verhalen van toevallige passanten die de drieling in verschillende fases van hun leven tegenkomen.

Specificaties

Nederlands | 9789400512290 | 397 pagina's

Titel Drie wensen
Auteur Liane Moriarty
Secundaire auteur Anna Livestro
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 397 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Baarn : De Kern, 2005 - Vertaling van: Three wishes. - Sydney : Pan Macmillan Australia, 2003
ISBN 9789400512290
PPN 424340666
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Meerlingen
Taal Nederlands