100 dieren
Boek

100 dieren mijn eerste kijk- en woordenboek ([2020])/ vertaling [uit het Duits]: Kirsten Verhagen, redactie en productie: Vitataal

Vierkant hardkartonnen aanwijsprentenboek met vrijstaande kleurenfoto's van allerlei soorten dieren, thematisch ingedeeld: van huis- en boerderijdieren tot dieren die leven in de jungle, zee, woestijn of op het ijs. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig vierkant kartonboek met afgeronde hoeken waarin peuters kennismaken met honderd dieren in woord en beeld. Elke dubbele pagina heeft een thema, o.a.: huisdieren, in het veld, kleine vogels, in de bergen, onder water, grommmm!, in de jungle en aan de andere kant van de wereld. Drie tot zes kleine kleurenfoto's, vrijstaand geplaatst tegen een witte ondergrond dus zonder verdere context, trekken meteen de aandacht. Bij elke afbeelding staat in een eenvoudig lettertype en met lidwoord welk dier is afgebeeld. Een gekleurde kaderrand houdt het thema bij elkaar. Er is gekozen voor dieren van dichtbij (huis, veld, bos en boerderij) én voor dieren wereldwijd (jungle, safari, op het ijs en in de woestijn) en spreekt derhalve een grote doelgroep aan. Het steeds maar weer kijken en herhalen van de namen van de dieren zal zorgen voor veel leespret en 'zelf lezen' zorgen en uitnodigen tot gesprek (van dierengeluiden maken tot ervaring en kennis delen). Eenvoudige maar goed uitgevoerde uitgave voor thuis en opvang in een vorm 'waar je nooit genoeg van krijgt en er nooit genoeg van kunt hebben'. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318599

Titel 100 dieren : mijn eerste kijk- en woordenboek
Uniforme titel Honderd dieren Mijn eerste kijk- en woordenboek
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: Meine ersten 100 Tiere. - München : arsEdition GmbH, (c)2018
ISBN 9789048318599
PPN 425880397
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Aanwijsboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands