The hunt
DVD

The hunt ([2020])/ directed by Craig Zobel

Een groep rijkelui gaat voor de kick op een groep van twaalf mensen jagen, maar dat pakt heel anders uit als blijkt dat één van de twaalf het genadeloze spel beter beheerst dan de jagers en de rollen omdraait.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse satirische thriller (2020) van Craig Zobel (Z for Zachariah). Met Betty Gilpin (Isn't it romantic), Ike Barinholtz (Suicide squad) en Hilary Swank (Million dollar baby). Een stel rijken jaagt voor de lol op twaalf mensen. Maar één van hen is beter in dit wrede spel dan de jagers en draait de rollen om. Zij schakelt de jagers één voor één uit en komt steeds dichterbij de mysterieuze vrouw die de spil van het spel is. Beoordeling IMDb: 6,5. Coen van Zwol (NRC 18-5-'20): 'gemakzuchtige melige actiekomedie' (2 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 20-5-'20): 'satirische actiehorrorfilm die vooral de elite op de korrel neemt, en weet af en toe met scherp te schieten. Vooral de scènes waarin de personages elkaar keer op keer verbeteren - uit angst om níét politiekcorrect over te komen - zijn hilarisch (...) Daar staat tegenover dat de flauwheidsmeter ook vaak in het rood doorschiet' (3 sterren). Joost Broeren-Huitinga (Filmkrant 31-5-'20): 'The Hunt richt zijn satirische pijlen niet zozeer op politiek rechts of links, maar op de eindeloze stroom desinformatie in het publieke debat (...) het echte doelwit (...) is de kortzichtige blik op de ander, op hoe ieder van ons 'de overkant' van de kloof beschouwt - met oogkleppen op, gestuurd door vooroordelen, de feiten actief ontkennend).'

Specificaties

Engels | 5053083194635

Titel The hunt
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Craig Zobel ; Betty Gilpin ; Hilary Swank ; Ike Barinholtz
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in verschillende talen waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Blumhouse, 2020 - Bevat ook: Crafting The hunt ; Death scene breakdowns ; Athena vs. Crystal: hunter or hunted?
ISBN 5053083194635
PPN 428482473
Genre thriller
Taal Engels