Against the wild III
DVD

Against the wild III the great elephant adventure ([2020])/ produced and directed by Richard Boddington

Phoenix (13) woont bij zijn oom en tante in Afrika. Hij sluit vriendschap met een mannetjesolifant en samen gaan ze de strijd aan met een groep stropers. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Canadese avonturenfilm van Richard Boddington, opvolger van 'Against the wild' (2013) dat zich in Canada afspeelde en 'Against the wild : survive the Serengeti'* (2016). De 13-jarige Amerikaanse jongen Phoenix (Sam Ashe Arnold) verloor door een ongeluk zijn ouders en woont nu in een pleeggezin. Onverwacht krijgt hij bericht dat hij bij zijn tante Sarah (Elizabeth Hurley) en oom Jack (Tertius Meintjes) mag gaan wonen, in Afrika! Tijdens een safari met zijn oom raakt Phoenix de groep kwijt en wordt per ongeluk achtergelaten. Hij ontdekt een grote mannetjesolifant die in een net gevangen zit en weet hem te bevrijden. De twee worden vrienden en gaan de strijd aan met de stropers, die geleid worden door de gemene Blake Von Stein (Louis Minnaar). Intussen zijn Phoenix' oom en tante naar hem op zoek. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) vindt het verhaal clichématig en wat rommelig. Daartegenover noemt zij prachtige beelden van Afrika, indrukwekkende dieren, een belangrijke en oprechte boodschap over het beschermen van wilde dieren en een mooie band tussen jongen en olifant; 3 sterren. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983971264

Titel Against the wild III : the great elephant adventure
Uniforme titel Phoenix Wilder and the great elephant adventure Against the wild 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Boddington ; Elizabeth Hurley ; Sam Ashe Arnold ; Tertius Meintjes
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4kids, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Elizabeth Hurley, Sam Ashe Arnold, Tertius Meintjes. - Nederlands nagesynchroniseerd - Videoversie van de film: Canada : Against the Wild Films, 2017 - Oorspronkelijke titel: Phoenix Wilder and the great elephant adventure
ISBN 8711983971264
PPN 428846920
Genre avonturenroman - dierenleven
Thematrefwoord Overleven ; Stropers ; Olifanten
Taal Nederlands