Het drielichamenprobleem
Boek

Het drielichamenprobleem (2020)/ Cixin Liu, vertaald [uit het Engels] door Eisso Post

Ye Wenjie ziet haar professor vermoord worden en wordt zelf naar een werkkamp gestuurd. De tweede verhaallijn speelt 40 jaar later en volgt de nano-ingenieur Wang die betrokken wordt bij de moord op vooraanstaande wetenschappers.

Aanwezigheid

Recensie

Dit werk van een veel gelouterde Chinese sciencefiction-schrijver (1963) uit 2008 is nu in het Nederlands verschenen. In het Westen leeft het idee dat de Chinese overheid alle literatuur censureert, maar dit boek begint met grafische beschrijvingen van de terreur van de Culturele Revolutie. De plot heeft twee verhaallijnen. Ye Wenjie ziet haar professor door de Rode Garde vermoord worden en wordt zelf naar een werkkamp gestuurd. De tweede verhaallijn speelt veertig jaar later en volgt de nano-ingenieur Wang, die betrokken wordt bij de moord op vooraanstaande wetenschappers. Het centrale thema - het eerste contact met buitenaardsen - is zeker niet nieuw, maar wordt hier goed uitgewerkt. Het boek is sterk in de extrapolatie van de natuurwetenschap, waarbij het thema's als het morele hart van de wetenschap en de grenzen van het mogelijke aansnijdt. De karakterisering en stijl zijn minder sterk. De plot komt niet tot een afronding; er volgen nog twee delen. Met een lijst van personages. Een boeiende 'hard core' SF-roman. Voor de liefhebbers van Kim Stanley Robinson en David Brin.

Specificaties

Nederlands | 9789044645798 | 398 pagina's

Titel Het drielichamenprobleem
Uniforme titel Het drielichamen probleem
Auteur Liu"
Secundaire auteur Eisso Post
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2020
Overige gegevens 398 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The three-body problem / Cixin Liu ; translated from the Chinese by Ken Liu. - New York : TOR, A Tom Doherty Associates Book, 2014 - Oorspronkelijke titel: S. - Chongqing, China : Chongqing Publishing Group, 2008. - Oorspronkelijk verschenen in afleveringen in Science Fiction World, 2006
ISBN 9789044645798
PPN 427629004
Genre science-fiction
Taal Nederlands