Na de Bataclan
Boek

Na de Bataclan de zoon van de ene vader pleegde de aanslag, de dochter van de ander kwam om het leven ([2020])/ Georges Salines & Azdyne Amimour, opgetekend door Sébastien Boussois ; vertaald uit het Frans door Ingrid Scholte-Eijkemans

Gesprekken tussen de vader van een slachtoffer en de vader van een dader van de jihadistische aanslag op concertzaal Bataclan in Parijs in 2015.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek bevat de weerslag van gesprekken tussen twee vaders die bij de aanslag op concertzaal de Bataclan in Parijs in november 2015 betrokken waren. George Salines is vader van Lola, een van de negentig dodelijke slachtoffers; Azdyne Amimour is de vader van Samy, een van de door de politie gedode jihadistische terroristen. Samen spreken ze over de aanval, hun leven en dat van hun kinderen, en aanverwante onderwerpen. Met dit boek willen de twee mannen het belang van dialoog duidelijk maken. Ook onderzoeken ze, om herhaling te voorkomen, de drijfveren van Samy, zonder tot een sluitende verklaring van zijn radicalisering te komen. Dat levert een interessant en soms aangrijpend boek op. Door de gesprekken leer je de twee mannen goed kennen en hun kinderen ook wel. Ze gaan lastige vragen niet uit de weg. Het gesprek tussen deze twee betrokkenen is een zeer persoonlijke manier om vele facetten van de aanslag en de impact daarvan te beschrijven. Deze aanpak maakt dit boek niet alleen interessant voor mensen met interesse in het onderwerp terrorisme. Het is ook een verhaal over echte mensen.

Specificaties

Nederlands | 9789026353482 | 191 pagina's

Titel Na de Bataclan : de zoon van de ene vader pleegde de aanslag, de dochter van de ander kwam om het leven
Auteur Georges Salines
Secundaire auteur Azdyne Amimour ; Sébastien Boussois ; Ingrid Scholte-Eijkemans
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2020]
Overige gegevens 191 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Il nous reste les mots. - Paris : Robert Laffont, (c)2020
ISBN 9789026353482
PPN 427560284
Rubriekscode 330.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aanslagen (misdaad); Parijs; Verhalen ; Terrorisme; Parijs; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Aanslagen