Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het allermooiste boek over paarden
Boek

Het allermooiste boek over paarden ([2020])/ geïllustreerd door Simon Mendez & Val Walerczuk, geschreven door Tom Jackson & Diana Ferguson ; vertaling [uit het Engels]: Melanie Lasance

Maak kennis met 36 paarden, zoals de Camarque, Holsteiner, een Shetlander en Noriker. Kijk en lees waar ze leven, hoe ze zich gedragen en andere leuke weetjes. Grote uitgave met levensechte afbeeldingen in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Van de Camarque, Holsteiner tot een Shetlander en Noriker. In deze grote uitgave (38 cm) worden 36 paarden besproken, die te zien zijn in o.a. de weilanden, in de stad of in het wild. Aan bod komen o.a. het gedrag en een aantal specifieke kenmerken. Na een korte introductie en de overzichtelijke inhoudsopgave wordt per dubbele pagina aandacht besteed aan een soort. De beknopte informatie wordt gemiddeld in acht punten, met bij elk punt een icoontje van het betreffende paardenras ervoor, gegeven. De tekst staat in enkele zinnen, in vrij eenvoudige taal. Van elk ras staat een indrukwekkende paginavullende kleurenillustratie, die deze supergrote uitgave ook geschikt maakt als kijkboek voor jongere kinderen. De naam van het paardenras staat groot gedrukt boven aan de linkerbladzijde, en in een kader staan aanvullende feiten over o.a. de lengte, kleur, karakter, herkomst en gebruik. De feiten en weetjes boeien. Achterin is een simpele wereldkaart opgenomen. Geen register of woordenlijst. Eerder verschenen in dezelfde uitvoering 'Het allermooiste boek over oerdieren' en 'Het allermooiste boek over wilde dieren'* (2018). Een leuke kennismaking voor lezers van ca. 8 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789025774080 | 80 pagina's

Titel Het allermooiste boek over paarden
Auteur Tom Jackson
Secundaire auteur Val Walerczuk ; Diana Ferguson ; Melanie Lasance
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2020]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: The magnificent book of horses. - London : Weldon Owen, (c)2020
ISBN 9789025774080
PPN 427891027
Rubriekscode 633.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden