De laatste helden op aarde en de zombiehorde
Boek

De laatste helden op aarde en de zombiehorde ([2020])/ Max Brallier & Douglas Holgate, vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

De monsters lijken te verdwijnen uit Wakefield. Maar dan duikt een Wormgigant op in het winkelcentrum en later volgt een invasie van zombies. Kunnen Jack (13, ik-persoon) en zijn vrienden ze tegenhouden? Ze krijgen hulp van mensmonster Trul en andere vriendelijke monsters. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jack (13) en zijn vrienden denken dat ze de laatste mensen op aarde zijn, waar inmiddels heel veel bizarre monsters rondlopen. En de zombies, natuurlijk, al lijken die te verdwijnen. Niemand snapt waarom, behalve dat het iets te maken heeft met een griezelig gekrijs wat ze weglokt. Om erachter te komen wat er nu aan de hand is, gaan Jack en zijn vrienden op onderzoek uit. Hierbij komen ze van alles tegen: een Wormgigant, een pizzeria als chillplek voor monsters, en een bizarre geluidsinstallatie. Grappig verhaal, vol zombies en monsters - wat heeft een kind nog meer nodig? Niet veel meer, afgaand op dit boek. Een hilarisch vervolg op 'De laatste helden op aarde'*, het eerste deel in de serie die door Netflix is opgepikt, waar al drie seizoenen van als animatieserie te zien zijn. Dit deel staat opnieuw vol met illustraties (op elke spread) die het verhaal extra aantrekkelijk maken voor de doelgroep, ook voor kinderen die minder graag lezen. Het sluit qua taalgebruik en inhoud naadloos aan op de behoefte van een moderne 10-jarige, terwijl er meer dan voldoende spanning en monsters aanwezig zijn om lezers op het puntje van hun stoel te houden. De humor is onweerstaanbaar. Vanaf ca. 10 jaar, ook voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789493189157 | 300 pagina's

Titel De laatste helden op aarde en de zombiehorde
Auteur Max Brallier
Secundaire auteur Douglas Holgate ; Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Condor, [2020]
Overige gegevens 300 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Rugnummer: 2 - Tekst: Max Brallier, illustraties: Douglas Holgate - Vertaling van: The last kids on earth and the zombie parade. - New York : Viking, 2016. - (The Last kids on Earth ; 2)
ISBN 9789493189157
PPN 427665361
Genre griezelverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Zombies ; Monsters ; Helden
Taal Nederlands