De kat van Monet
Boek

De kat van Monet ([2020])/ geschreven door Lily Murray, geiOllustrateerd door Becky Cameron ; geredigeerd door Jocelyn Norbury en Susannah Bailey ; omslagontwerp door John Bigwood ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

De stenen kat van Monet, Chika, is levend geworden. Op zoek naar avontuur springt het dier in een van Monets schilderijen. Prentenboek met kleurenillustraties gebaseerd op vier schilderijen van Monet. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Chika is de stenen kat van de beroemde schilder Monet. Als hij haar drie tikjes met zijn penseel geeft, komt Chika tot leven. Maar rustig blijven zitten, doet het katje niet. Zij duikt in een van zijn schilderijen. Monet klimt haar haastig achterna en volgt Chika die van het ene avontuur in het andere terechtkomt. Op een prettige, speelse manier wil de auteur jonge kinderen laten kennismaken met bekende schilderijen van Monet. Chika springt in het schilderij 'De lunch' en veroorzaakt wanorde op de picknicktafel; dartelt in 'Station Saint-Lazare' tussen de stoomwolken; achtervolgt alles wat beweegt in 'De promenade op het strand van Trouville' en valt in het water van 'De Japanse brug en de waterlelies'. De sfeervolle, karakteristieke kleurenillustraties zijn geïnspireerd op deze vier schilderwerken van Monet die ook achter in het boek zijn opgenomen. De tekst is levendig en prettig (voor) te lezen. Het verhaal is gebaseerd op de witte, porseleinen kat die jarenlang in Monets huis in Frankrijk op een kussen in zijn eetkamer lag. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318933

Titel De kat van Monet
Auteur Lily Murray
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Becky Cameron ; Jocelyn Norbury ; John Bigwood ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: Monet's cat. - Londen : Michel O'Mara Books Limited, 2020
ISBN 9789048318933
PPN 427699576
Rubriekscode Frankrijk 737.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monet, Claude; Schilderijen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Monet