Welke vogel zit er in mijn tuin?
Boek

Welke vogel zit er in mijn tuin? vogelschijf en vogelgids ([2020])/ Andrea Pinnington, Caz Buckingham, vertaling [uit het Engels]: Nathan Brinkman/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Maak kennis met 44 vogels die je in de tuin kunt zien. Met een kartonnen draaischijf als hulpmiddel en een kleurenfoto van elke vogel. Vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.

Recensie

Het kan lastig zijn om vogels te herkennen. Veel vogels zijn schuw en vliegen alweer weg voordat je goed hebt kunnen kijken. Dit boek in royaal, bijna vierkant formaat begint met tips hoe je de vogels kunt herkennen, aangevuld met wat algemene informatie. Daarna worden 44 soorten tuinvogels, die ook in Nederland voorkomen, toegelicht. Aan elke vogelsoort is een hele pagina gewijd. Centraal op de pagina staat een niet al te grote kleurenfoto van de betreffende vogel in het gras, op een tak enz. De staart en snavel van de vogel steken deels uit het ronde getekende kader waarin hij is opgenomen. Het resultaat is een fraai ogende illustratie. Om de foto heen staan, in drie kolommen, interessante wetenswaardigheden van de vogel in tekstblokjes met steeds dezelfde titelkopjes. Aan de orde komen bijvoorbeeld het nest, het geluid dat deze vogel maakt, de kleur en waar je deze vogel zou kunnen zien. Volwassen taalgebruik. Met achterin een register en een handige losse draaischijf* van stevig karton (opgeborgen in een envelop voorin) om vogels snel op te sporen en te herkennen. Een fraai vormgegeven boek met veel informatie over vogels in onze tuinen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 14 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318797 | 61 pagina's

Titel Welke vogel zit er in mijn tuin? : vogelschijf en vogelgids
Uniforme titel Vogelgids
Auteur Andrea Pinnington
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Caz Buckingham ; Nathan Brinkman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 61 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm - vogelschijf
Annotatie Met register - Vertaling van: What's that garden bird?. - Fine feather Press Limited, (c)2019
ISBN 9789048318797
PPN 427699444
Rubriekscode 598.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Tuinen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels