Zo word je steward(ess)
Boek

Zo word je steward(ess) ([2020])/ Zeger van Mersbergen, onder redactie van Marlies Huijzer, Hanneke Siemensma, Ferry Siemensma

Een steward of stewardess doet moeilijk en verantwoordelijk werk. Lees van alles over het werk van een steward(ess), veiligheid in de lucht en welke opleiding je kunt volgen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stewardess of steward worden is voor veel mensen een droombaan. In zeven hoofdstukken van 1-3 blz. komt aan bod wat het werk van een steward(ess) inhoudt, welke eisen er aan een steward(ess) gesteld worden en welke opleiding je kunt volgen. In een interview vertelt stewardess Marije over haar werk en wat daar leuk en lastig aan is. Bij elk hoofdstuk staan een of twee duidelijke kleurenfoto's, moeilijke woorden zoals briefing, galley, reanimeren en turbulentie staan dikgedrukt en worden uitgelegd in de trefwoordenlijst. Elk hoofdstuk is ingedeeld in blokjes met soms een 'wist je dat ...' of een tip. De informatiedichtheid is hoog en het taalgebruik niet altijd eenvoudig. Achterin staan een trefwoordenlijst en tips voor drie andere boeken over de luchtvaart en een aflevering van Het Klokhuis. De informatie is redelijk tijdloos. Een deel uit de serie 'Informatie'* voor het Documentatiecentrum. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417136 | 24 pagina's

Titel Zo word je steward(ess)
Auteur Zeger van Mersbergen
Secundaire auteur Marlies Huijzer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Colofon vermeldt: 0/20 - Met literatuuropgave
ISBN 9789463417136
PPN 427195500
Rubriekscode 659.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stewardessen ; Stewards
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Stewardessen

Relaties/Serie

Informatie
Boek

Informatie (1969-...)

vol. 113
Uitgeleend