Fossielenjagers aan het werk
Boek

Fossielenjagers aan het werk ([2020])/ Ruth Owen, vertaling [uit het Engels]: Vanja Walsmit ; eindredactie: Pam Thierry

Een fossielenjager graaft fossielen van dinosaurussen op. Ontdek van alles over het werk van deze wetenschappers. Makkelijk te lezen. Met veel kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe worden fossielen opgegraven? Alles over fossielenjagers staat simpel uitgelegd in dit informatieve jeugdboek. In korte teksten worden de kernwoorden aangehaald. Wat is een fossiel? Wie doet er onderzoek naar? Waar zoeken ze? Hoe graven ze? Maken ze tekeningen van hun vondsten? Hoe verplaatsen ze een groot fossiel? En hoe komt het dan uiteindelijk in een museum terecht? Met herkenbare voorbeelden voor jonge kinderen. Aan de hand van een T-Rex-schedel beschrijft dit boek op duidelijke wijze hoe en waar een fossielenjager werkt. Negen hoofstukken van twee dubbele pagina's, met weinig tekst en veel illustraties, soms foto's, soms tekeningen, die de teksten verduidelijken. Met achterin een lijst met moeilijke woorden, en een lijst met boeken, websites en plekken waar je naartoe kan gaan als je meer over het onderwerp wilt weten. Op de achterste bladzijde staan wat vragen over de materie en is een register te vinden. Deel uit de vierdelige reeks 'Dino-onderzoekers'. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789463416412 | 24 pagina's

Titel Fossielenjagers aan het werk
Auteur Ruth Owen
Secundaire auteur Vanja Walsmit ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fossil hunters at work. - Ruby Tuesday Books, Ltd., (c)2019. - (The dinosaur club)
ISBN 9789463416412
PPN 426574389
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Fossielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Dino-onderzoekers
Boek

Dino-onderzoekers (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Owen