Aan land heersen vaak strengere wetten dan op zee
Boek

Aan land heersen vaak strengere wetten dan op zee ([2020])/ door Franck Bonnet, inkleuring: Isabelle Charly ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel van een historisch stripserie. Boston 1803. De USS Constitution was één van de eerste zes fregatten van de United States Navy. In 1803 maakte dit oorlogsschip deel uit van een expeditie tegen de Barbarijse zeerovers die vanuit Marokko, Algiers en Tunis jacht maakten op schepen van de christelijke naties. De opvarenden werden dan gegijzeld voor losgeld of als slaaf verkocht. De zestienjarige hoofdfiguur Pierre-Mary Corbières is als aspirant aan boord en onderscheidt zich door vakkennis. Hij heeft een moeilijke jeugd achter de rug, maar is aan boord in zijn element. Hij sluit vriendschap met een matroos (Nicholas) maar wordt dwarsgezeten door zijn oversekste collega Powlett. Corbières draagt een groot geheim met zich mee, maar is het mogelijk aan boord van een schip geheimen te hebben? In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal; vrij veel tekst. Speelse lay-out. Grote aandacht voor de historische enscenering, maritieme scènes en het leven aan boord. Boeiend verhaal. Bevat erotische scènes. Achterin noten en een glossarium voor de vele gebruikte scheepstermen. Wordt vervolgd.

Specificaties

Nederlands | 9789462941335 | 55 pagina's

Titel Aan land heersen vaak strengere wetten dan op zee
Auteur Franck Bonnet
Secundaire auteur Isabelle Charly ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Glénat, [2020]
Overige gegevens 55 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: La justice à terre est souvent pire qu'en mer. - Glenat Editions, (c)2020. - (USS Constitution ; livre I)
ISBN 9789462941335
PPN 428468608
Genre stripverhaal - zeeverhaal - historische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

USS Constitution
Boek

USS Constitution (2020-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Franck Bonnet