Wegwijzer voor nabestaanden
Boek

Wegwijzer voor nabestaanden erven, verdelen en opruimen zonder gedonder ([2019])/ Marieke Henselmans, illustraties: Gijs Henselmans ; redactie: Maarten Steendam

Informatie over wat er allemaal komt kijken na een overlijden, met onder andere aandacht voor de erfenis en het afwikkelen van geldzaken.

Aanwezigheid

Recensie

Marieke Henselmans, die eerder schreef over uitvaart en commercie, wijst er in deze uitgave op dat veel mensen geen idee hebben van welke klussen er na een sterfgeval op hen afkomen. Wat kan men zelf en wat kan men beter aan professionals overlaten? Moet men in een vroeg stadium hulp vragen om veel ruzie en ook onnodige kosten te voorkomen? Doel van deze publicatie: dat nabestaanden beter geïnformeerd hun keuzen maken. Aan de orde komen onderwerpen als: de eerste weken na de uitvaart; geldzaken; verzekeringen, contracten; de erfenis; ruzie (voorkomen); het huis leeg maken; wat gaat er met het huis gebeuren; check en dubbelcheck. Heel handig is het in het eerste hoofdstuk opgenomen woordenboekje voor 'Nabestaands', met daarin enkele begrippen die steeds voorkomen, zoals: aanvaarden erfenis; erfgenaam; erflater; (register)executeur. Veel toepasselijke ervaringsverhalen, checklists en praktische en liefdevolle tips. Een buitengewoon nuttige, helder geschreven gids, met leuke toepasselijke illustraties, voor iedereen, want vroeg of laat heeft nagenoeg eenieder met de gevolgen van een uitvaart te maken. Zeer aanbevolen, want aanvullend op andere publicaties op dit gebied vanwege de helderheid, compleetheid en toegankelijkheid.

Specificaties

Nederlands | 9789490298104 | 152 pagina's

Titel Wegwijzer voor nabestaanden : erven, verdelen en opruimen zonder gedonder
Auteur Marieke Henselmans
Secundaire auteur Gijs Henselmans ; Maarten Steendam
Type materiaal Boek
Uitgave Oss : Uitgeverij Genoeg, [2019]
Overige gegevens 152 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789490298104
PPN 423494082
Rubriekscode 397.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Erfrecht; Nederland ; Sterven; Juridische aspecten ; Sterven; Financiële aspecten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Erfrecht