Orde houden
Boek

Orde houden ([2020])/ René Kneyber

Praktische gids voor docenten over de aanpak van ordeproblemen in het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het basisonderwijs.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 05/12/2024
    Liefde en Leven – 2e verd. OPVOEDING EN ONDERWIJS 467 KNEY

Recensie

Voor docenten is orde houden de grootste uitdaging. Lesgeven is een kwestie van 'multi-tasking', naast orde houden gelijktijdig ook observeren, beslissen en de onderwijsinhoud verzorgen. In het eerste deel van dit overzichtelijke en praktijkgerichte boek gaat de auteur, docent wiskunde aan een vmbo-school, in op het verschil tussen gezag en macht. Het tweede deel gaat over hoe je als docent preventief problemen kunt voorkomen. Deel 3 gaat over hoe leraren hun leerlingen kunnen motiveren en didactisch kunnen ondersteunen. Deel 4 gaat over effectief omgaan met problemen in de klas en mogelijke reacties op problemen, adequate en inadequate. Deel vijf tot slot gaat over hoe je het schooljaar het best kunt invullen vanuit het perspectief van klassenmanagement en met name de start van een schooljaar 'ordelijk' kan laten verlopen. Deze uitgave is van belang voor allen die met groepen interactie hebben, maar vooral voor docenten van alle onderwijstypen en hun opleiders. Met een literatuurlijst en noten. Deze vernieuwde editie (2020) is inhoudelijk aangepast op grond van tien jaar extra ervaring en doorontwikkeling van inzichten. Ook betreffen de ideeën over klassenmanagement niet langer alleen het voortgezet onderwijs, maar ook de bovenbouw van het basisonderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789490120375 | 135 pagina's

Titel Orde houden
Auteur René Kneyber
Type materiaal Boek
Uitgave Culemborg : Phronese, [2020]
Overige gegevens 135 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: vernieuwde editie - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Didaktief, 2011 - Met literatuuropgave
ISBN 9789490120375
PPN 428237266
Rubriekscode 467
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gedragsstoornissen; Jongeren; Voortgezet onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Gedragsstoornissen