Bob de straatkat
Boek

Bob de straatkat ([2020])/ James Bowen, vertaling [uit het Engels] Ed van Eeden

Wanneer straatmuzikant James Bowen een zwerfkat vindt, gaan ze samen de straat op om in hun levensonderhoud te voorzien.

Aanwezigheid

Recensie

Een autobiografisch boek van een ex-verslaafde Londenaar die zijn leven weer op de rails krijgt doordat een zwerfkat hem uitkiest als 'baas'. James werkt als straatmuzikant. Hij bewoont een kleine flat in Tottenham in het kader van een begeleid-wonen-project. In het trappenhuis ervan vindt hij in het begin van 2007 een gewonde rode kater. Hij verzorgt hem en noemt hem Bob. De kater blijft bij hem. In dit boek vertelt James op een heldere manier over de lotgevallen van Bob en hemzelf. De kat volgt hem overal, ook naar zijn werkplek op straat. Door de aanwezigheid van Bob krijgt James meer aandacht en worden zijn dagopbrengsten groter. Dat blijft ook zo wanneer James overstapt op de verkoop van 'Big Issue', de Londense variant van onze Straatkrant. Als enkele Spaanse kinderen Bob herkennen van YouTube begrijpt James dat zijn kat en hij ook ver buiten Londen bekend zijn geworden. Een boek waarin we een idee krijgen over de invloed die een huisdier op een mens kan hebben, maar waarin we ook een indruk krijgen van het leven op straat en van de inspanning die het afkicken kost. Een goed geschreven boek over liefde van kat en mens in een herkenbaar decor. Feelgood boek voor een groot publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789044361070 | 222 pagina's

Titel Bob de straatkat
Auteur James Bowen
Secundaire auteur Ed van Eeden
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2020]
Overige gegevens 222 pagina's - 20 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Hoe ik het leven van een kat redde en hij dat van mij - 1e druk Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, (c)2012 - Vertaling van: A streetcat named Bob. - London : Hodder & Stoughton, (c)2012
ISBN 9789044361070
PPN 428216099
Rubriekscode 634.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten; Verhalen ; Mens-dier relatie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Katten