Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Switchflip [Dyslexie editie]
Boek

Switchflip [Dyslexie editie] ([2020])/ Inez van Loon

Levi en zijn skatevrienden overleggen met de gemeente over een eigen skatebaan. Ook maken ze kennis met twee uit een asielzoekerscentrum gevluchte jongeren die ijverig leren skaten. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Levi en zijn skatevrienden hebben een eigen skatebaan geknutseld in een leegstaande loods. Ze overleggen met de gemeente over een definitieve baan elders. Dankzij de vriendschap met dakloze Harry weten de vrienden aardig wat er zoal in de stad omgaat. Vriendin Kath - is het nou aan met haar of niet? - brengt twee uit het AZC gevluchte ama's mee, die ijverig leren skaten en zich voornemen, eenmaal weer thuis, ook zo'n baan te maken. Zelfs bij wedstrijden lijkt het skaterswereldje een vriendenclub, een enkeling daargelaten. Da's prettig voor hen, maar minder goed voor het verhaal. Bij gebrek aan echte, heftige conflictstof kabbelt het braafjes voort. Ook het taalgebruik is nogal 'gewoontjes', afgezien van het skatejargon, dat middels een woordenlijst achterin voor leken min of meer toegankelijk wordt. Tweede deel uit de serie 'Skatewise'*. Gedrukt in lettertype Dyslexie. De tekst is rechts niet uitgelijnd; vrij volle bladspiegel. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463244497 | 129 pagina's

Titel Switchflip [Dyslexie editie]
Auteur Inez van Loon
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2020]
Overige gegevens 129 pagina's - 24 cm
Annotatie Oospronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam [etc.] : Clavis, (c)2010 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463244497
PPN 426268199
Genre sport
Thematrefwoord Skateboarden ; Asielzoekers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Skatewise
Boek

Skatewise (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Inez van Loon