Klaas heeft goudkoorts [Makkelijk lezen]
Boek

Klaas heeft goudkoorts [Makkelijk lezen] ([2020])/ Eva Muszynski, illustraties: Karsten Teich ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon

Cowboy Klaas gaat met zijn vrienden Roos en Lies op zoek naar goud. Ze graven een diep gat in een oude mijn. Zullen ze daar echt iets vinden? AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Cowboy Klaas en big Lies gaan met koe Roos mee op goudjacht, ieder met zijn of haar eigen droom. Ze ontdekken een oude mijn en gaan daar zoeken. Dat blijkt echter niet zo'n goed idee: ze vinden er alleen maar oude blikjes en bovendien slaat Roos een waterleiding kapot waardoor de mijn vol water loopt. Het gaat maar net goed. Met de blikjes belanden ze op de markt, waar ze veel geld verdienen door de blikjes te gebruiken voor blikgooien. En dan krijgen ze ruzie over de bestemming van het geld. Fantasievol leesboekje voor beginnende lezers dat voorzien is van vrolijke, kleurrijke illustraties. Ze zijn humoristisch, staan verspreid over de pagina en vullen het verhaal aan. Bijzonder is het open einde: ze kopen een lot van hun laatste geld maar of ze winnen? Achter in het boek staan vier leesvragen met de oplossing ondersteboven op de volgende pagina. Leerkrachten kunnen via www.makkelijklezen.nl een minileesles downloaden. In de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe' verschenen al meer deeltjes over cowboy Klaas. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523295 | 42 pagina's

Titel Klaas heeft goudkoorts [Makkelijk lezen]
Auteur Eva Muszynski
Secundaire auteur Karsten Teich ; Annemarie Bon
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, [2020]
Overige gegevens 42 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Cowboy Klaus und die Gold-Rosi. - München : Tulipan Verlag GmbH, (c)2019
ISBN 9789463523295
PPN 427569176
Thematrefwoord Cowboys ; Goudzoekers ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend