Rozet is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei 2024) gesloten
BFF's voor even
Boek

BFF's voor even avonturen van een niet-zo-vriendelijke vriendin (2019)/ Rachel Renée Russell, in samenwerking met Nikki Russell en Erin Russell ; vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen ; omslagafbeelding en illustraties: Rachel Renée Russell

Nikki doet mee aan een uitwisselingsprogramma. Maar ze komt uitgerekend op de nieuwe school van aartsrivaal MacKenzie terecht. En al snel blijkt dat er een meisje op de school zit die zo mogelijk nog erger is dan MacKenzie. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit elfde deel van de serie 'Dagboek van een muts'* doet Nikki Maxwell mee aan een uitwisselingsprogramma. Maar ze komt uitgerekend op de nieuwe school van aartsrivaal MacKenzie terecht. En al snel blijkt dat er een meisje op die school zit die zo mogelijk nog erger is dan MacKenzie. De tekst oogt handgeschreven; sommige woorden zijn in hoofdletters en/of in vet of cursief gedrukt. Met stripachtige zwart-wittekeningen die onlosmakelijk met de tekst verbonden zijn. Inhoudelijk heeft de serie weinig om het lijf, maar de uitvergrote situaties zijn humoristisch en herkenbaar voor tienermeiden. De serie is populair en een vertaling van 'Dork diaries'. Achterin staat beknopte informatie over de auteur en de serie. Verwezen wordt naar de website dagboekvaneenmuts.nl en er staan ca. 30 pagina's uit het eerste deel van een nieuwe serie over een van de bijfiguren, Max Kruimel, de beste vriend van Brandon*. Voor meisjes vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026144080 | 249 pagina's

Titel BFF's voor even : avonturen van een niet-zo-vriendelijke vriendin
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Nikki Russell ; Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2019
Overige gegevens 249 pagina's, 38 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2017 - Vertaling van: Tales from a not-so-friendly frenemy. - New York : Aladdin, (c)2016. - (Dork diaries ; 11)
ISBN 9789026144080
PPN 428447562
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 11
Uitgeleend
Rachel Renée Russell