Houd de dief!
Boek

Houd de dief! avonturen van een niet-zo-suffe drama queen (2020)/ Rachel Renée Russell, in samenwerking met Nikki Russell en Erin Russell ; vertaling [uit het Engels]: Mechteld Jansen ; omslagafbeelding en illustraties: Rachel Renée Russell

Nikki's grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid: haar dagboek wordt gevonden door een van de vrienden van MacKenzie. MacKenzie besluit zelf in het dagboek verder te schrijven. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nikki is verliefd op Brandon. Nadat hij haar heeft gezoend, beweert de nare, ijdele MacKenzie dat hij dat alleen deed voor een stuk van zijn lievelingspizza. Denkend dat MacKenzie achter haar staat, scheldt Nikki erop los. Maar dan blijkt daar Brandon te staan. Of dat niet erg genoeg is, krijgt MacKenzie Nikki's dagboek in handen. En natuurlijk heeft Nikki ook nog haar handen vol aan haar kleine zusje. Dit alweer negende deel in de serie 'Dagboek van een muts', de vrouwelijke evenknie van Kinney's 'Dagboek van een loser', is meer van hetzelfde: onbenullige meisjesbelevenissen van vlak beschreven karakters in schreeuwerige taal en populaire afkortingen (BFF). De lay-out is druk, met schrijfletters waarin veel hoofdletters worden gebruikt, en een grote hoeveelheid op manga geïnspireerde zwart-wittekeningen. Het uiterlijk maakt de serie laagdrempelig, al is de taal dat soms weer totaal niet ('sterkte, overweldigende emotie'). De belangrijkste personages uit de serie komen terug, waardoor het boek vooral aantrekkelijk zal zijn voor fans van de serie. En die zijn er genoeg! Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026140006 | 337 pagina's

Titel Houd de dief! : avonturen van een niet-zo-suffe drama queen
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Nikki Russell ; Mechteld Jansen
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2020
Overige gegevens 337 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: Tales from a not-so-dorky drama queen. - New York : Aladdin, (c)2015. - (Dork diaries ; 9)
ISBN 9789026140006
PPN 428447651
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 9
Uitgeleend
Rachel Renée Russell