Zoek 't lekker uit
Boek

Zoek 't lekker uit avonturen van een niet-zo-cool feestbeest (2020)/ Rachel Renée Russell, vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

De onzekere Nikki (14) hoopt stiekem door Brandon gevraagd te worden voor het Halloweenfeest. Maar MacKenzie, het populairste én gemeenste meisje van de school, heeft ook haar zinnen op hem gezet. Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De onzekere 14-jarige Nikki probeert zich te handhaven op de middelbare school, waar ze maar twee vriendinnen heeft en vaak botst met het populairste mooie meisje Mackenzie. Voor het jaarlijkse Halloweenfeest hoopt Nikki gevraagd te worden door de knappe Brandon. Maar Mackenzie probeert het feest voor Nikki heel listig te bederven. Nikki, die niet echt verwacht dat Brandon haar zal vragen, laat zich strikken voor het schminken van de balletgroep van haar kleine zusje op de Halloweenfeestavond. Als Brandon haar dan toch vraagt en zij dit verzwijgt voor haar twee vriendinnen, moet ze op die avond op drie plekken tegelijk zijn. Tweede zelfstandig te lezen deel uit de serie 'Dagboek van een muts'*. Komisch verhaal, vol zelfspot, geschreven in dagboekvorm, waarbij de 'handgeschreven' tekst is gedrukt op gelinieerd papier. De vele cartoonachtige tekeningen zijn onlosmakelijk met de tekst verbonden. Het geheel lijkt sterk op de populaire serie 'Het leven van een Loser' van Jeff Kinney. De humorvolle herkenbare situaties en de aantrekkelijke vormgeving zullen meiden vanaf ca. 11 jaar zeker aanspreken. Heruitgave in paperback.

Specificaties

Nederlands | 9789026150463 | 287 pagina's

Titel Zoek 't lekker uit : avonturen van een niet-zo-cool feestbeest
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Tweeentwintigste druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2020
Overige gegevens 287 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2012 - Vertaling van: Tales from a not-so-popular party girl. - New York : Aladdin, 2010. - (Dork diaries)
ISBN 9789026150463
PPN 426294637
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Dagboeken ; Schoolleven ; Halloween
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 2
Uitgeleend
Rachel Renée Russell