Waarom achtbanen te gek zijn!
Boek

Waarom achtbanen te gek zijn! en andere weetjes over hersenen en gedrag (2020)/ Esther Walraven, met illustraties van Elly Hees

Waarom is gamen verslavend? Waarom ben je wat je eet? De antwoorden op 49 vragen maken duidelijk wat gedrag met je hersenen te maken hebben. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Je hersenen regelen alles wat er in je lijf gebeurt: zij zorgen bijvoorbeeld dat je spieren in actie komen, corrigeren je bewegingen, geven je een prettig of gespannen gevoel en waarschuwen je voor gevaar. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt uitgelegd aan de hand van negenenveertig 'waarom'-vragen over hersenen en gedrag. Op luchtige, concrete wijze beantwoordt de auteur (docent psychologie) vragen als: waarom leer je van alles door te oefenen? Weet je waarom het goed is om fouten te maken? En waarom voelt het fijn om verliefd te zijn? De lay-out is helder, afwisselend en speels met kleurrijke titelpagina's, typografische accentuering, gekleurde subtitels en basisteksten, verschillende lettertypen en gekleurde kaders met weetjes. De tekst - afgedrukt in twee kolommen - is geschreven in een ongedwongen, levendige stijl (soms grappig), waarbij de lezer rechtstreeks wordt aangesproken. Taalgebruik en inhoud zijn, op wat moeilijkere zinnen en woorden na, goed op de doelgroep afgestemd en de vrolijke, karakteristieke kleurenillustraties zorgen voor een meerwaarde. Met register en internetlinks. Zeer de moeite waard voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000346448 | 109 pagina's

Titel Waarom achtbanen te gek zijn! : en andere weetjes over hersenen en gedrag
Auteur Esther Walraven
Secundaire auteur Elly Hees
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2020
Overige gegevens 109 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk: Houten : Van Goor, (c)2015 - Met register
ISBN 9789000346448
PPN 428847765
Rubriekscode 415
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychologie