Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Braniebende
Boek

De Braniebende (september 2020)/ Tom Fletcher, met illustraties van Shane Devries ; uit het Engels vertaald door Lidwien Biekmann

In het plaatsje Bizar, waar Frenkie net naartoe is verhuisd, gebeuren vreemde dingen. Na een mysterieuze storm vol knalgroene bliksemflitsen blijken Frenkies klasgenoten ineens over bijzondere krachten te beschikken. Dat lijkt cool, maar Frenkie weet zeker dat er gevaar op de loer ligt. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer Frenkie verhuist naar het plaatjes Bizar, baalt hij daar stevig van. Hij mist zijn beste vriendin, en besluit haar elke maand een brief te sturen waarin hij vertelt wat hij beleeft. En hij heeft genoeg te vertellen, wanneer Bizar wordt getroffen een vreemde storm vol heldergroene bliksemflitsen. Plots verandert Erik in een haai wanneer hij nat wordt, wordt Mollie onzichtbaar en wordt hamster Meneer Pluis plots wel erg groot en gespierd... Tom Fletcher, die carrière maakte met de succesvolle band McFly, heeft inmiddels ook flink naam gemaakt in de kinderboekenwereld. Titels als 'De Kerstmisaurus' en 'De Knerpers' zijn in Engeland een groot succes, en ook in Nederland winnen ze aan populariteit. Dit is het vierde boek dat door Billy Bones in Nederland wordt uitgegeven. Het is met bijna 450 pagina's een dikke pil, maar door de korte blokjes tekst en vele illustraties vlieg je er als lezer doorheen. Ondanks de omvang is dit boek ook voor kinderen die moeilijk of niet graag lezen, toch een echte aanrader. Spannend avonturenverhaal met allerlei fantastische transformaties, dat zowel fanatieke als niet zo enthousiaste lezers voor zich zal kunnen winnen. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850438 | 439 pagina's

Titel De Braniebende
Uniforme titel De Branie bende
Auteur Tom Fletcher
Secundaire auteur Shane Devries ; Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, september 2020
Overige gegevens 439 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The Danger Gang. - London : Penguin Random House Children's Publishers UK, (c)2020
ISBN 9789463850438
PPN 427823358
Genre schoolverhaal - sprookjes - humoristische roman
Thematrefwoord Verhuizen ; Stormen ; Schoolleven ; Magie ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands