Papa komt eraan
Boek

Papa komt eraan (2020)/ Nadine Brun-Cosme, Aurélie Guillerey ; vertaling [uit het Frans]: J.H. Gever

Mats moet naar de crèche, maar de oude groene auto van zijn vader start met moeite.Als dat vanmiddag weer zo gaat, hoe moet papa hem dan ophalen? Papa verzint van alles, maar Mats heeft er geen vertrouwen in. Prentenboek met grappige illustraties met veel groen en rood. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Papa's oude auto wil niet starten. Maar Mats moet snel naar de crèche worden gebracht. Gelukkig lukt het uiteindelijk toch, maar Mats vraagt zich nu bezorgd af of het wel gaat lukken met afhalen. Stel je voor dat de auto vanmiddag weer niet start? Papa weet wel raad: dan leent hij toch gewoon de grote rode tractor van de buurman. Mats vreest dat die misschien te moe is, en wat dan? Papa fantaseert verder. En zo komen er allerlei prachtige, door hem verzonnen en bedachte alternatieven aan de orde: papa op de rug van Mats' knuffelbeer of in zijn bootje. Of opgetild door vogels of een draak, of via een konijnengang onder de grond. Maar Max ziet telkens nieuwe beren op de weg. Dan weet papa toch nog een oplossing: hij komt gewoon zelf naar Max toegerend. Geruststellend verhaal, met passend kort gehouden teksten, over een vader die zijn zoontje nooit zal laten staan en hem hoe dan ook weer thuisbrengt. De laatste spreadpagina laat een goede afloop zien waarin alle alternatieven thuis wachten totdat Mats in papa's armen binnenkomt. De grote illustraties met veel groen en rood geven een eigen sfeer aan het verhaal. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025772130

Titel Papa komt eraan
Auteur Nadine Brun-Cosme
Secundaire auteur Aurelie Guillerey ; J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Nadine Brun-Cosme ; illustraties Aurélie Guillerey - Vertaling van: Papa à grands pas. - Parijs : Éditions Nathan Sejer, (c)2015
ISBN 9789025772130
PPN 427890667
Thematrefwoord Vaders ; Vertrouwen
Taal Nederlands