Kerst op Ivy Hill
Boek

Kerst op Ivy Hill roman ([2020])/ Julie Klassen, vertaald [uit het Engels] door Lia van Aken

Als een jongeman terugkeert naar zijn geboorteplaats om daar kerst te vieren, wordt dat bezoek veel verrassender dan hij had gedacht.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal gaat over Richard Brockwell die met de nodige tegenzin naar huis gaat om kerst te vieren. Maar wanneer hij Arabella Awdry ontmoet, vindt hij het al snel niet meer zo erg dat hij gekomen is en uiteindelijk wordt kerst veel verrassender dan hij had verwacht. Het dorpje Ivy Hill, de setting van het verhaal, leent zich perfect voor een kerstverhaal, zo idyllisch als het is. Combineer dat met de nodige romantiek en de vertelstijl van de auteur, en je houdt een verhaal over dat niet heel verrassend en wat voorspelbaar is, maar wel heel fijn om te lezen. De novelle 'Kerst in Almsbrick' van Dineke Epping dat als bonus is toegevoegd voert de lezer mee naar Almsbrick, al net zo'n schilderachtig dorpje als Ivy Hill, en vertelt het verhaal van Prudence en Archie die in eerste instantie niets van elkaar willen hebben, maar door alle tijd die ze met elkaar doorbrengen als ze aan het kerstspel werken, komt daar verandering in. Dit verhaal doet niet onder voor het Ivy Hill verhaal, het is warm, romantisch en echt 'kerstig', en daardoor zeker net zo goed. Samen vormen ze een mooi geheel dat de lezer helemaal in de kerststemming brengt.

Specificaties

Nederlands | 9789029730372 | 316 pagina's

Titel Kerst op Ivy Hill : roman
Uniforme titel Kerst in Almsbrick
Auteur Julie Klassen
Secundaire auteur Lia van Aken ; Dineke Epping
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2020]
Overige gegevens 316 pagina's - plattegrond - 22 cm
Annotatie Vertaling van: An Ivy Hill Christmas. - Grand Rapids, MI : Bethany House Publishers, (c)2020 - Bevat tevens: Kerst in Almsbrick : novelle / Dineke Epping
ISBN 9789029730372
PPN 427681170
Genre historische roman - romantische verhalen - protestants milieu
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ivy Hill
Boek

Ivy Hill (2017-...)

vol. 4
Uitgeleend
Julie Klassen