Het verzet van de koningin
Boek

Het verzet van de koningin ([2020])/ Rebecca Ross, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Lia belt

Brienna (17, ik-persoon) en haar geliefde Cartier willen de goede naam van het huis Morgane in ere herstellen. Wanneer Brienna in groot gevaar belandt doen haar vader en Cartier er alles aan om haar te redden. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Na de revolutie waarbij de tiran Declan Lannon afgezet is, verzamelen Brienna (17) en haar geliefde Cartier grieven tegen Lannon en zijn getrouwen. Dat is voor Brienna niet eenvoudig, want men ziet haar als de dochter van de vijand. De rechtszaak tegen Lannon vindt plaats voor de kroning van de Koningin. Brienna en Cartier hebben daardoor bijna geen tijd voor elkaar. Door een plotwending komt Brienna in groot gevaar en haar vader en Cartier doen alles om haar te redden. Het verhaal speelt in een barokke omgeving in de 16e eeuw. Dit tweede (en laatste) deel sluit naadloos aan op deel 1, 'De terugkeer van de koningin'* (2019). De sfeer en leefomgeving zijn wel rauwer. Het verhaal is zelfstandig te lezen, want de gedachtes van de verhaalpersonen gaan vaak terug in de tijd waardoor ontwikkelingen goed te volgen zijn. Voor in het boek staan een plattegrond, een namenlijst en stambomen. Dat is fijn, want diverse personen hebben dubbele namen. Daar komt bij dat alles draait om afkomst en familie. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en het perspectief wisselt per hoofdstuk tussen Brienna en Cartier. Spannend, soms hard verhaal voor liefhebbers van historische fantasy. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024574551 | 479 pagina's

Titel Het verzet van de koningin
Auteur Rebecca Ross
Secundaire auteur Lia Belt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 479 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The Queen's resistance. - New York : HarperCollins Publishers, (c)2018 - Vervolg op: De terugkeer van de koningin
ISBN 9789024574551
PPN 427628733
Genre science-fiction
Thematrefwoord Verliefdheid
Taal Nederlands