Ik ben mens
Boek

Ik ben mens ([2020])/ Susan Verde & Peter H. Reynolds, vertaald [uit het Engels] door Stine Jensen

Wat betekent mens-zijn eigenlijk? Een jongetje (ik-persoon) laat dat zien, vanaf zijn geboorte. Hij heeft o.a. dromen, kiest zijn pad, is nieuwsgierig en maakt fouten. Uiteindelijk ontdekt hij dat hij uniek is en niet alleen. Met tips voor meditaties. Vierkant prentenboek met sfeervolle pentekeningen in kleur. Met hulp vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierkante prentenboek (21 cm) ontdekt een jongetje met een getinte huid (in de ik-persoon) de verschillende aspecten van het mens zijn, beginnende bij de geboorte. Thema's als medeleven, vriendelijkheid, mogelijkheden, gekwetst worden, keuzes en fouten maken komen aan bod. Ondanks dat alle mensen verbonden zijn met elkaar, blijft ook ieder mens uniek. De tekst, een paar zinnetjes per pagina, vaak beginnend met 'ik ben' , ik heb' of 'ik kan', is eenvoudig, duidelijk, herkenbaar en troostend. De zinnen staan in een speels lettertype in de illustraties. De kleurige met waterverf ingekleurde pentekeningen op een crèmekleurige achtergrond passen qua kleur en vorm prima bij de ietwat filosofische teksten. Dit aantrekkelijk uitgevoerde boekje van een gediplomeerd Amerikaans mindfulness- en yogadocent, en vertaald door de bekende filosofe en auteur Stine Jensen, kan jonge kinderen helpen zichzelf te accepteren in hun groei naar volwassenheid. Achterin staan enkele aanwijzingen voor meditaties die liefdevolle vriendelijkheid kunnen bevorderen. In dezelfde opzet verscheen 'Ik ben yoga'*. Om te lezen en over te praten, vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995803

Titel Ik ben mens
Auteur Susan Verde
Secundaire auteur Peter H. Reynolds ; Stine Jensen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Samsara, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Susan Verde ; illustraties Peter H. Reynolds. - Titelpagina en omslag vermeldt: een boek vol empathie - Vertaling van: I am human. - New York : Abram Books for Young Readers, (c)2018
ISBN 9789492995803
PPN 426509722
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst