Wat maakt vogels zo interessant?
Boek

Wat maakt vogels zo interessant? de bijzondere leefwijze van vogels ([2020])/ Marcel Boer, illustraties Jos Zwarts ; redactie: Rob Kole ; bureauredactie: Tanja Veenstra

Feiten en wetenswaardigheden over vogels, onder andere over evolutie en afstamming, uiterlijke kenmerken, organen en zintuigen, gedrag, zang, voedsel, leefgebied, voortplanting en vogeltrek.

Recensie

Over vogels valt heel veel te vertellen. In dit boek heeft auteur Marcel Boer, o.a. enthousiast vogelaar en vogelgids, talloze feiten rond vogels verzameld. Via evolutie en afstamming, uiterlijke kenmerken, organen en zintuigen, gedrag, zang, voedsel en leefgebied worden voortplanting en vogeltrek uitgebreid besproken. Eerdere versies van de vlot geschreven tekst zijn verschenen in afleveringen van het tijdschrift 'het Vogeljaar' (2014-2015). Het geheel is toepasselijk geïllustreerd met treffende tekeningetjes (zwart-wit en kleur). De grote hoeveelheid feiten is interessant, maar nodigt niet direct uit tot doorlezen. Dat is ook niet nodig, dankzij de inhoudsopgave is het goed mogelijk een relevant onderwerp te selecteren. Vogelliefhebbers die hun kennis omtrent gedrag en leefwijze van vogels willen vergroten, kunnen via dit boek inzicht krijgen in de vele aspecten van het leven van vogels, dichtbij huis, maar ook ver weg. Met bronnenlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789050117500 | 176 pagina's

Titel Wat maakt vogels zo interessant? : de bijzondere leefwijze van vogels
Auteur Marcel Boer
Instelling /Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging
Secundaire auteur Jos Zwarts ; Rob Kole
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789050117500
PPN 425829596
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels